Sinisimpukat olutliemessä

Vehnäoluesta syntyy herkullinen liemi sinisimpukoille.
  • 40 min
  • 6 hengelle

Ainekset

1,5 kg
sinisimpukoita
10
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
2 vartta
varsiselleriä
50 g
voita
1 l
vehnäolutta
½ tl
suolaa
persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Harjaa simpukat puhtaiksi. Karsi tuoreista simpukoista pois sellaiset, jotka eivät sulkeudu kuorta veitsellä napauttaessa. Pakastesimpukoissa noudata pakkauksen ohjeita.
  2. Kuori salottisipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna. Huuhtele ja leikkaa varsisellerin varret ohuiksi viipaleiksi.
  3. Sulata voi isossa paksupohjaisessa kattilassa. Nosta kattilaan sipulit ja varsiselleri ja kuullota niitä, kunnes sipulit saavat hieman väriä.
  4. Kaada kattilaan olut ja anna kiehahtaa. Nosta joukkoon simpukat ja pyöräytä niitä liemessä. Anna kiehua hiljaa 10 minuuttia, välillä pyöräytellen.
  5. Hienonna reilusti persiljaa ja ripottele lopuksi simpukoiden päälle. Tarjoa heti patongin tai ranskalaisten perunoiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt