Sinisimpukat olutliemessä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sinisimpukat olutliemessä

Vehnäoluesta syntyy herkullinen liemi sinisimpukoille.

Herkulliseen liemeen voi dippailla leipäpaloja.

4.1.2017 16:20
Määrä6 hengelle
Valmistusaika40 min

Ainekset

  • 1,5 kg

    sinisimpukoita

  • 10

    salottisipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 vartta

    varsiselleriä

  • 50 g

    voita

  • 1 l

    vehnäolutta

  • ½ tl

    suolaa

  • persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Harjaa simpukat puhtaiksi. Karsi tuoreista simpukoista pois sellaiset, jotka eivät sulkeudu kuorta veitsellä napauttaessa. Pakastesimpukoissa noudata pakkauksen ohjeita.

  2. Kuori salottisipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna. Huuhtele ja leikkaa varsisellerin varret ohuiksi viipaleiksi.

  3. Sulata voi isossa paksupohjaisessa kattilassa. Nosta kattilaan sipulit ja varsiselleri ja kuullota niitä, kunnes sipulit saavat hieman väriä.

  4. Kaada kattilaan olut ja anna kiehahtaa. Nosta joukkoon simpukat ja pyöräytä niitä liemessä. Anna kiehua hiljaa 10 minuuttia, välillä pyöräytellen.

  5. Hienonna reilusti persiljaa ja ripottele lopuksi simpukoiden päälle. Tarjoa heti patongin tai ranskalaisten perunoiden kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit