Suklaafondantit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suklaafondantit

Vadelmakastike kruunaa suussasulavat suklaafondantit.

Tarjoile suklaafondantit vadelmakastikkeen kera.

4.1.2017 16:13
Määrä8 hengelle
Valmistusaika180 min

Ainekset

  • 150 g

    pehmeää voita

  • 1 pieni pussi

    pakastevadelmia

  • 200 g

    tummaa leivontasuklaata

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 3

    kananmunaa

  • 1 dl

    jauhoja

  • 8

    tukevaa yksittäistä muffinivuokaa tai fondant-vuokaa

Huom! Ota voi sulamaan muutamaa tuntia etukäteen.

Valmistusohjeet

  1. Ota pakastevadelmat sulamaan.

  2. Sulata suklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen. Sekoita voi ja sokeri kulhossa puuhaarukalla tasaiseksi seokseksi. Jos voi on vielä liian kylmää, sekoita sokeri voin joukkoon käsin, niin voi pehmenee pikkuhiljaa. Mittaa jauhot valmiiksi.

  3. Riko voi-sokerin joukkoon yksi kananmuna kerrallaan vuorotellen jauhojen kanssa, aina välillä sekoittaen.

  4. Kaada joukkoon sula suklaa ja sekoita tasaiseksi pohjia myöten. Voitele muffinivuoat.

  5. Nosta taikinaa muffinivuokiin reilu ruokalusikallinen. Laita vuoka pakkaseen yön yli tai vähintään kahdeksi tunniksi.

  6. Tee vadelmakastike. Soseuta vadelmat haarukalla karkeaksi soseeksi ja laita jääkaappiin odottamaan.

  7. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Laita jäiset vuoat uuniin noin 40–45 minuutiksi. Tarkkaile, että fondant on kiinteä pinnaltaan ja siihen on muodostunut selkeä kuoriosa, mutta on sisältä hieman hyllyvä. Muista, että kypsyminen jatkuu vielä uunista pois ottamisen jälkeen.

  8. Kumoa fondant lautaselle varovasti. Irrottele muffinivuoka levittämällä sitä reunoista. Valuta ympärille vadelmasosetta. Tarjoa heti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit