Suklaafondantit

Vadelmakastike kruunaa suussasulavat suklaafondantit.
  • 180 min
  • 8 hengelle

Ainekset

150 g
pehmeää voita
1 pieni pussi
pakastevadelmia
200 g
tummaa leivontasuklaata
1,5 dl
sokeria
3
kananmunaa
1 dl
jauhoja
8
tukevaa yksittäistä muffinivuokaa tai fondant-vuokaa
Huom! Ota voi sulamaan muutamaa tuntia etukäteen.

Valmistusohjeet

  1. Ota pakastevadelmat sulamaan.
  2. Sulata suklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen. Sekoita voi ja sokeri kulhossa puuhaarukalla tasaiseksi seokseksi. Jos voi on vielä liian kylmää, sekoita sokeri voin joukkoon käsin, niin voi pehmenee pikkuhiljaa. Mittaa jauhot valmiiksi.
  3. Riko voi-sokerin joukkoon yksi kananmuna kerrallaan vuorotellen jauhojen kanssa, aina välillä sekoittaen.
  4. Kaada joukkoon sula suklaa ja sekoita tasaiseksi pohjia myöten. Voitele muffinivuoat.
  5. Nosta taikinaa muffinivuokiin reilu ruokalusikallinen. Laita vuoka pakkaseen yön yli tai vähintään kahdeksi tunniksi.
  6. Tee vadelmakastike. Soseuta vadelmat haarukalla karkeaksi soseeksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
  7. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Laita jäiset vuoat uuniin noin 40–45 minuutiksi. Tarkkaile, että fondant on kiinteä pinnaltaan ja siihen on muodostunut selkeä kuoriosa, mutta on sisältä hieman hyllyvä. Muista, että kypsyminen jatkuu vielä uunista pois ottamisen jälkeen.
  8. Kumoa fondant lautaselle varovasti. Irrottele muffinivuoka levittämällä sitä reunoista. Valuta ympärille vadelmasosetta. Tarjoa heti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt