Marokkolainen kanapata - Reseptit - Ilta-Sanomat

Marokkolainen kanapata

Tarjoile broilerin koivet vaihteeksi marokkolaisittain.

Sitruuna ja oliivit maistuvat marokkolaisessa kanapadassa.

2.1.2017 13:24
Määrä4 hengelle
Valmistusaika180 min

Ainekset

  • 4 kpl

    broilerin luullisia rintaleikkeitä tai koipipaloja

Marinadi

  • 2

    suolaan säilyttyä sitruunaa (lasipurkissa maustetahnahyllyssä isojen markettien valikoimassa)

  • (jos et löydä näitä, käytä yhden ison sitruunan hedelmäliha ja 2 tl suolaa)

  • 2 tl

    jauhettua inkivääriä

  • 1 tl

    kanelia

  • 2 rkl

    ras el hanout -mausteseosta (pienessä lasipurkissa maustetahnahyllyssä)

  • 2 tl

    juustokuminaa

  • 2 tl

    kurkumaa

  • 1 tl

    chilirouhetta

Lisäksi

  • 4

    sipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 8 dl

    kanalientä tai kasvislientä

  • kourallinen vihreitä oliiveja

Valmistusohjeet

  1. Laita kana marinadiin vähintään pari tuntia ennen paistamista. Voit marinoida sen myös jo edellisenä iltana. Leikkaa säilötyistä sitruunoista kuori koristelua varten ja pilko hedelmäliha marinadikulhoon. Jos käytät tuoretta sitruunaa, leikkaa sitruuna kalvottomaksi, pilko hedelmäliha kulhoon ja lisää suola joukkoon. Lisää loput marinadin aineet kulhoon, sekoita kevyesti sekaisin ja upota kanapalat marinadiin vähintään pariksi tunniksi.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Laita ne padan pohjalle ja ruskista. Asettele kanat ruskistetun sipulin päälle. Kuumenna liemi ja kaada se pataan.

  3. Nosta pata uuniin ja anna kanojen muhia kuumaassa uunissa kannen alla vartin. Ota kansi pois, lisää oliivit ja jatka paistamista vielä 15–30 minuuttia, tai kunnes kanat ovat kypsiä ja ruskistuneet.

  4. Marokossa kanapata tehdään avotulella taginepadassa. Tätä voit kokeilla kesällä grillissä, jos omistat taginepadan. Sipulit karamellisoituvat taginepadan pohjalla automaattisesti avotulella kypsentäessä, joten niitä ei tarvitse erikseen ruskistaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit