Juuressose-jauhelihalaatikko

Helppo perunasoselaatikkoa mukaileva arkiruoka on halpa ja maistuva.

Porkkana ja lanttu tuovat laatikkoon väriä.

2.1.2017 13:17
Määrä4-6 hengelle
Valmistusaika80 min

Ainekset

  • 800 g

    perunaa, porkkanaa ja juuriselleriä (tai muita juureksia)

  • 100 g

    voita

  • 2

    keltuaista

  • 2 dl

    juuresten keitinvettä

  • 2 tl

    suolaa

  • 1

    sipuli

  • 400 g

    jauhelihaa (kasvisversioon nyhtökauraa, härkistä, tofua tai Oumph!-kasvisproteiinia)

  • 2 rkl

    voita

  • 2 tl

    yrttimausteseosta

  • 200 g

    pakastepinaattia

Valmistusohjeet

  1. Kuori juurekset ja keitä ne pehmeiksi. Kaada vesi pois, säästä vähän keitinvettä soseuttamiseen. Laita juuresten joukkoon voita, keltuaiset ja suolaa. Soseuta käsisurvimella tai vatkaimella. Lisää kuumaa keitinvettä sen verran kuin tarvitset, että seoksesta tulee löysähköä.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  3. Hienonna sipuli ja ruskista voissa se yhdessä jauhelihan kanssa. Mausta yrttimausteseoksella ja lisää joukkoon pakastepinaatti. Paista kunnes pinaatti on sulanut ja kuumentunut.

  4. Yhdistä jauhelihaseos, juuressose ja sekoita ne kevyesti yhteen. Kaada soes voilla voideltuun uunivuokaan ja nosta kuumaan uuniin puoleksi tunniksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit