Reseptit
Juuressose-jauhelihalaatikko

Juuressose-jauhelihalaatikko
Helppo perunasoselaatikkoa mukaileva arkiruoka on halpa ja maistuva.
- 80 min
- 4-6 hengelle
Ainekset
- 800 g
- perunaa, porkkanaa ja juuriselleriä (tai muita juureksia)
- 100 g
- voita
- 2
- keltuaista
- 2 dl
- juuresten keitinvettä
- 2 tl
- suolaa
- 1
- sipuli
- 400 g
- jauhelihaa (kasvisversioon nyhtökauraa, härkistä, tofua tai Oumph!-kasvisproteiinia)
- 2 rkl
- voita
- 2 tl
- yrttimausteseosta
- 200 g
- pakastepinaattia
Valmistusohjeet
- Kuori juurekset ja keitä ne pehmeiksi. Kaada vesi pois, säästä vähän keitinvettä soseuttamiseen. Laita juuresten joukkoon voita, keltuaiset ja suolaa. Soseuta käsisurvimella tai vatkaimella. Lisää kuumaa keitinvettä sen verran kuin tarvitset, että seoksesta tulee löysähköä.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Hienonna sipuli ja ruskista voissa se yhdessä jauhelihan kanssa. Mausta yrttimausteseoksella ja lisää joukkoon pakastepinaatti. Paista kunnes pinaatti on sulanut ja kuumentunut.
- Yhdistä jauhelihaseos, juuressose ja sekoita ne kevyesti yhteen. Kaada soes voilla voideltuun uunivuokaan ja nosta kuumaan uuniin puoleksi tunniksi.
- peruna
- Jauheliha
- Uuniruoka
- Arkiruoka /Kotiruoka
- Gluteeniton
- gluteeniton dieetti
- gluteeniton ruokavalio
Kommentit
Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.
Kommentointiaika on päättynyt.
Näytä lisää