Juuressose-jauhelihalaatikko

Helppo perunasoselaatikkoa mukaileva arkiruoka on halpa ja maistuva.
  • 80 min
  • 4-6 hengelle

Ainekset

800 g
perunaa, porkkanaa ja juuriselleriä (tai muita juureksia)
100 g
voita
2
keltuaista
2 dl
juuresten keitinvettä
2 tl
suolaa
1
sipuli
400 g
jauhelihaa (kasvisversioon nyhtökauraa, härkistä, tofua tai Oumph!-kasvisproteiinia)
2 rkl
voita
2 tl
yrttimausteseosta
200 g
pakastepinaattia

Valmistusohjeet

  1. Kuori juurekset ja keitä ne pehmeiksi. Kaada vesi pois, säästä vähän keitinvettä soseuttamiseen. Laita juuresten joukkoon voita, keltuaiset ja suolaa. Soseuta käsisurvimella tai vatkaimella. Lisää kuumaa keitinvettä sen verran kuin tarvitset, että seoksesta tulee löysähköä.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Hienonna sipuli ja ruskista voissa se yhdessä jauhelihan kanssa. Mausta yrttimausteseoksella ja lisää joukkoon pakastepinaatti. Paista kunnes pinaatti on sulanut ja kuumentunut.
  4. Yhdistä jauhelihaseos, juuressose ja sekoita ne kevyesti yhteen. Kaada soes voilla voideltuun uunivuokaan ja nosta kuumaan uuniin puoleksi tunniksi.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Luetuimmat Reseptit