Karjalanpaisti

Hitaasti hyvä tulee, kun on kysymys karjalanpaistista.
  • 240 min
  • 6-8 hengelle

Ainekset

1 kg
karjalanpaistilihoja esimerkiksi possun niskaa ja naudan lapaa
2
sipulia
2
porkkanaa
1
laakerinlehti
2 tl
suolaa
10
maustepippuria
vettä

Valmistusohjeet

  1. Ota lihat pari tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
  2. Kuutioi lihat sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja nosta uunivuokaan tai pellille. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja paahda lihoja uunissa 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat ruskistuneet kunnolla.
  3. Laita lihat pataan tai isoon kasariin hienonnetun sipulin, pilkotun porkkanan ja mausteiden kanssa. Kaada päälle kylmää vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Nosta pata levylle, laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Kuumenna uuni 140 asteeseen ja nosta kiehuva pata uuniin kolmeksi tunniksi. Voit pienentää uunin lämpöä 100 asteeseen ja pitää pataan uunissa yön yli. Lisää tarvittaessa vettä, ettei pata kuivu. Tarjoile kuoriperunoiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt