Savuporomoussekakku

Savuporomoussekakun pohja valmistetaan rouhitusta saaristolaislimpusta.
  • 45 min
  • 15 hengelle

Pohja

300 g
saaristolaislimppua
75 g
sulatettua voita
3 rkl
puolukkahilloa

Täyte

1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
hunajaa
400 g
kylmä- tai lämminsavuporoa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
ranskankermaa
200 g
turkkilaista täysrasvaista jogurttia
5
liivatelehteä
3 dl
vispikermaa
1/4 dl
vettä liivatteen liottamiseen
ripaus
suolaa
ripaus
pippuria myllystä
1,5 dl
puolukoita (ei pakollinen)

Valmistusohjeet

  1. Valmista pohja ensin. Hienonna saaristolaislimppu monitoimikoneella rouheeksi ja sekoita voi joukkoon.
  2. Painele seos irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja laita jääkaappiin moussen valmistuksen ajaksi.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  4. Pilko sipulit aivan hienoksi ja kuullota kevyesti pannulla ja lisää hunaja. Jäähdytä.
  5. Hienonna savuporo. Yhdistä sekoituskulhossa jäähtynyt sipuliseos, savuporo, tuorejuusto, ranskankerma ja turkkilainen jogurtti.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  7. Kiehauta vesi ja liota pehmenneet liivatteet kiehuvaan veteen. Sekoita ja jäähdytä vähän.
  8. Lisää neste täytemassaan vatkatun kerman kanssa vuorotellen. Mausta ja sekoita hyvin. Halutessasi täytemassaan voi sekoittaa myös kokonaisia puolukoita.
  9. Levitä pohjan päälle puolukkahilloa ja kaada sitten täyte pohjan päälle. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
  10. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile joulun pikkusuolaisessa pöydässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt