Reseptit

Taateli-glögikakku

Makeista taateleista syntyy herkullinen kuivakakku.
  • 120 min
  • 15 hengelle

Ainekset

500 g
kuivattuja taateleita
2 dl
sokeria
0,5 dl
glögitiivistettä
1,5 dl
vettä
400 g
voita paloiteltuna
50 g
paloiteltua tummaa suklaata
5 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
0,5 rkl
kardemummaa
1 tl
kanelia
3 tl
vanilliinisokeria
5
munaa
1 dl
piimää

Valmistusohjeet

  1. Paloittele taatelit paloiksi ja laita ne kattilaan sokerin, glögitiivisteen ja veden kanssa. Keitä kunnes taatelit pehmenevät.
  2. Ota kattila liedeltä ja lisää voi ja suklaa paloina joukkoon. Sekoita ja anna massan jäähtyä. Saat sileän kakun, jos soseutat seoksen sauvasekoittimella. Se ei välttämättä ole tarpeen, jos pidät sattumista kakussa.
  3. Mittaa kuivat aineet keskenään sekaisin.
  4. Taatelimassan jäähdyttyä sekoita munat yksitellen joukkoon.
  5. Siivilöi kuivat aineet taikinaan, lisää piimä ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  6. Kaada taikina kuivakakkuvuokaan (n. 2,5 l) tai kahteen pienempään.
  7. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kiinni. Pienempiä kuivakakkuja paistaessa paistoaika on vähän vähemmän.
  8. Jäähdytä ja koristele haluamallasi tavalla tai tarjoile sellaisenaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt