Kostea rommi-luumukakku

Mehevä rommi-luumukakku kruunaa kahvipöydän.

Tarjoile rommi-luumukakku vaniljakastikkeen kera.

16.12.2016 13:49
Määrä12 hengelle
Valmistusaika60 min

Ainekset

  • 300 g

    sokeria

  • 2

    kananmunaa

  • 150 g

    sulatettua voita

  • 75 g

    polentaryynejä

  • 300 g

    jauhettua hasselpähkinää

  • 75 g

    vehnäjauhoja

  • 1,5 tl

    leivinjauhetta

  • 150 ml

    oliiviöljyä

  • 1

    appelsiinin raastettu kuori ja mehut

Rommi-luumut

  • 1 dl

    rommia

  • 1 dl

    sokeria

  • 50 g

    voita

  • 500 g

    tuoreita luumuja

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kananmuna, sokeri ja sulatettu voi keskenään.

  2. Lisää kaikki kuiva-aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi oliiviöljy sekä appelsiinin kuoret ja mehut.

  3. Voitele piirakkavuoka tai irtopohjavuoka (halkaisija n. 22 cm) ja kaada valuva seos siihen. Laita lepäämään noin 30 minuutiksi jääkaappiin, jonka aikana voit valmistaa rommi-luumut.

  4. Mittaa rommi, sokeri ja voi kattilaan ja anna kiehua noin 3-4 minuuttia, jonka jälkeen nosta kattila pois liedeltä.

  5. Halkaise luumut pituussuunnasta kahtia ja poista kivet.

  6. Ota erillinen kulho ja sekoita luumut kuuman rommisiirapin kanssa keskenään, jonka jälkeen voit painella ne kakkupohjaan leikkuupinta ylöspäin.

  7. Paista kakkua uunin keskitasolla 180 asteessa 40 minuuttia ja tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit