Kostea rommi-luumukakku

Mehevä rommi-luumukakku kruunaa kahvipöydän.
  • 60 min
  • 12 hengelle

Ainekset

300 g
sokeria
2
kananmunaa
150 g
sulatettua voita
75 g
polentaryynejä
300 g
jauhettua hasselpähkinää
75 g
vehnäjauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
150 ml
oliiviöljyä
1
appelsiinin raastettu kuori ja mehut

Rommi-luumut

1 dl
rommia
1 dl
sokeria
50 g
voita
500 g
tuoreita luumuja

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kananmuna, sokeri ja sulatettu voi keskenään.
  2. Lisää kaikki kuiva-aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi oliiviöljy sekä appelsiinin kuoret ja mehut.
  3. Voitele piirakkavuoka tai irtopohjavuoka (halkaisija n. 22 cm) ja kaada valuva seos siihen. Laita lepäämään noin 30 minuutiksi jääkaappiin, jonka aikana voit valmistaa rommi-luumut.
  4. Mittaa rommi, sokeri ja voi kattilaan ja anna kiehua noin 3-4 minuuttia, jonka jälkeen nosta kattila pois liedeltä.
  5. Halkaise luumut pituussuunnasta kahtia ja poista kivet.
  6. Ota erillinen kulho ja sekoita luumut kuuman rommisiirapin kanssa keskenään, jonka jälkeen voit painella ne kakkupohjaan leikkuupinta ylöspäin.
  7. Paista kakkua uunin keskitasolla 180 asteessa 40 minuuttia ja tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt