Reseptit

Omena-marenkikakku

Omenainen marenkikakku on näyttävä jälkiruoka.
  • 90 min
  • 12 hengelle

Ainekset

300 g
voita
150 g
fariinisokeria
2
keltuaista
3
munaa
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
suolaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
270 g
vehnäjauhoja
2,5 dl
mantelirouhetta
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
n. 150 g
omenahilloa

Italialainen marenki

3
valkuaista
1 dl
vettä
2 dl
sokeria

Koristeluun

mantelilastuja
granaattiomenan siemeniä

Valmistusohjeet

  1. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön muutamia tunteja ennen leipomista. Nosta myös munat huoneenlämpöön.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita keltuaiset ja kananmunat vaahtoon, yksi kerrallaan lisäten ja vatkaten.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahdon joukkoon.
  4. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sen kuori sekä mantelirouhe.
  5. Lusikoi taikina olevaan voideltuun irtokakkupohjavuokaan (halkaisija n. 22 cm). Paista kakkupohjaa uunin keskitasolla 170 asteessa 40 minuuttia ja anna jäähtyä.

Italialainen marenki

  1. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kuumenna seosta, kunnes se saavuttaa 120 asteen lämpötilan.
  2. Vatkaa valkuaiset käsivatkaimella kevyeksi vaahdoksi ja lisää kuuma sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten, kunnes seos jäähtyy.
  3. Leikkaa kakkupohja leveyssuunnassa puoliksi ja sivele leikkuupinnat omenahillolla.
  4. Yhdistä palat ja sivele ulkoreunat ja kakunpäällinen marenkivaahdolla. Koristele reunat mantelilastuilla.
  5. Halutessasi voit nestekaasupolttimella hieman liekittää marengin pintaa ruskeaksi. Koristele kakku granaattiomenan siemenillä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt