Puolukkapataleipä

Pähkinäinen spelttijauho sopii hyvin pataleipään. Puolukat tuovat siihen kirpakkuutta.

Puolukkainen pataleipä valmistuu kuin itsekseen.

16.12.2016 12:51
Määrä1 kappaletta
Valmistusaika1440 min

Ainekset

  • 8 dl

    vettä

  • 6 dl

    spelttihiivaleipäjauhoja

  • 6 dl

    täysjyväspelttijauhoja

  • 2 dl

    siemeniä (esim. kurpitsan-, pellavan- ja auringonkukansiemeniä) 1 tl kuivahiivaa

  • 1 rkl

    yrttisuolaa

  • 3 dl

    puolukoita

Tarvikkeet

  • iso

    noin 4 litran pata

Valmistusohjeet

  1. Ohjeesta tulee 1 iso tai kaksi pientä leipää. Tee taikina vuorokautta ennen paistamista.

  2. Sekoita jauhot, siemenet, hiiva ja suola isossa kulhossa. Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää se jauhoseokseen yhdessä puolukoiden kanssa. Sekoita haarukalla kevyesti. Älä vaivaa taikinaa.

  3. Taikina jää löysäksi ja tahmeaksi. Peitä kulho kattilan kannella tai kelmulla.

  4. Jätä kohoamaan huoneenlämpöön 12-24 tunniksi.

  5. Kaada kohotettu taikina jauhotetulle pöydälle ja kääntele taikina palloksi.

  6. Nosta pata ilman kantta kylmään uuniin. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Anna padan kuumentua rauhassa tulikuumaksi eli noin puolisen tuntia.

  7. Avaa uuniluukku varovasti, nosta löysä leipätaikina kuumaan pataan ja viillä päälle ristiviilto.

  8. Ripottele päälle halutessasi siemeniä. Laita kansi päälle.

  9. Paista leipää 30 minuuttia kannen alla. Poista sen jälkeen kansi ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia.

  10. Nosta pata uunista ja kumoa leipä jäähtymään ritilälle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit