Tyrnillä maustettu maailman helpoin saaristolaisleipä

Joulukiireessä voi vähän oikaista. Hyödynnä valmista saaristolaisleipäjauhoseosta.
  • 120 min
  • 1 kappaletta

Ainekset

1 pkt
valmista saaristolaisleipäjauheseosta (kuten Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä)
2,5 dl
nestettä esim. tyrnimehua
2 rkl
tyrnirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Kaada jauhoseos pussista sekoituskulhoon. Pussissa on mukana kuivahiivapussi. Kaada se jauhojen joukkoon, lisää jauheseokseen myös tyrnirouhe.
  2. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi ja kaada se seokseen. Sekoita hyvin. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti. Pakkauksessa on mukana leipävuoka. Voitele se öljyllä ja kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa noin 1 tunti. Tarjoile leipäsiivut esim. savuporotahnan ja lohitahnan kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt