Tyrnillä maustettu maailman helpoin saaristolaisleipä

Joulukiireessä voi vähän oikaista. Hyödynnä valmista saaristolaisleipäjauhoseosta.

Tyrnillä maustettu saaristolaisleipä päällystetään lohi- ja porotahnalla.

Määrä1 kappaletta
Valmistusaika120 min

Ainekset

  • 1 pkt

    valmista saaristolaisleipäjauheseosta (kuten Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä)

  • 2,5 dl

    nestettä esim. tyrnimehua

  • 2 rkl

    tyrnirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Kaada jauhoseos pussista sekoituskulhoon. Pussissa on mukana kuivahiivapussi. Kaada se jauhojen joukkoon, lisää jauheseokseen myös tyrnirouhe.

  2. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi ja kaada se seokseen. Sekoita hyvin. Taikinaa ei tarvitse vaivata.

  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti. Pakkauksessa on mukana leipävuoka. Voitele se öljyllä ja kaada taikina vuokaan.

  4. Paista 175 asteessa noin 1 tunti. Tarjoile leipäsiivut esim. savuporotahnan ja lohitahnan kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit