Kastanja-marenkijäädyke

Ranskassa kastanja-marenkijäädyke tunnetaan nimellä vacherin au marrons.
  • 720 min
  • 12 hengelle

Ainekset

4
kananmunaa
hyppysellinen suolaa
1 dl
sokeria
5 dl
kermaa
1 rkl
sokeria
2 dl/350 g
kastanjahilloa (sokeroitua)
120 g
marenkeja

Valmistusohjeet

  1. Erottele kananmunat omiin kulhoihinsa. Keltuaiset suurimpaan.
  2. Vatkaa valkuaiset ja hyppysellinen suolaa kovaksi vaahdoksi niin, että vaahto pysyy kulhossa ylösalaisin käännettäessä. Huuhtele ja kuivaa vispilät.
  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi niin, että vispilöistä jää vaahtoon jäljet.
  4. Pese vispilät ja vaahdota vielä kermavaahto ja ruokalusikallinen sokeria.
  5. Sekoita kastanjahillo keltuaisvaahdon joukkoon käsin varovasti vispaten.
  6. Sekoita vaahdot vuorotellen erissä keltuaisseokseen, lastalla ilmavasti nostellen, kuitenkin niin, että seoksesta tulee tasainen.
  7. Murskaa kolme neljäsosaa marengeista rouheiksi paloiksi.
  8. Kaada puolet vaahdosta kylmällä vedellä kasteltuun reilun litran vetoiseen vuokaan. Ripottele päälle murskatut marengit. Käytä loput marengit koristeluun.
  9. Kaada päälle loput vaahdosta ja vie pakastimeen jäätymään.
  10. Ota jäädyke pakastimesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Jos jäädyke ei irtoa, upota vuoan pohja hetkeksi kädenlämpöiseen veteen, sillä jäädykkeen ylempi kerros jää helposti vuokaan kiinni.
  11. Koristele murskatuilla marengeilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt