Kylmäsavustettua haukea ja tilliä

Kylmäsavuhauki tuo vaihtelua kalapöytään.
  • 30 min
  • 8 hengelle
Ainekset

1
kurkku
15 cm:n
pala retikkaa
2 nippua
tilliä
½ dl
ruokaöljyä ripaus suolaa
300 g
kylmäsavustettua haukea (tai muuta kylmäsavukalaa)
50 g
kylmäsavustettua hauenmätiä (tai muuta mätiä)
2 cm:n
pala tuoretta piparjuurta
1 dl
piimää

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja suikaloi kurkku ja retikka ohuiksi suikaleiksi (esimerkiksi mandoliinilla).
  2. Ryöppää tilli nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä kylmässä jäävedessä. Purista ylimääräinen vesi pois ja soseuta yhdessä öljyn kanssa juoksevaksi. Mausta suolalla.
  3. Leikkaa kylmäsavuhauki kuutioiksi.
  4. Sekoita kasvikset keskenään ja lorauta joukkoon piimää ja tilliöljyä.
  5. Asettele kasvikset tarjoilukulhoihin, laita päälle savukalakuutioita ja mätiä. Koristele tillillä.
Kuvassa on tilligranitea eli jäädytettyä tillimehua. Tilli on soseutettu veden kanssa, maustettu sokerilla ja jäädytetty. Tarjoilua varten se raaputetaan haarukalla sohjoksi ja lusikoidaan päälle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt