Porkkana-mesijuurigratiini

Sami Tallbergin porkkana-mesijuurigratiini haastaa perinteisen porkkanalaatikon.
  • 70 min
  • 4-6 hengelle

Mesijuurisose

1 kg
porkkanoita, kuorittuina ja karkeasti pilkottuina
0,5 dl
oliiviöljyä
0,5 l
kasvislientä
½ ruukkua
timjamia
5
valkosipulinkynttä
1
laakerinlehti
10 cm
kallioimarteenjuurta eli mesijuurta, putsattuna (tai ¹/³ tl lakritsijauhetta, jota saa luontaistuotekaupoista)
merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Speltti

2 dl
spelttisuurimoita
6 dl
kasvislientä
1 dl
valkoviiniä tai omenamehua
½ ruukkua
timjamia
1
valkosipulinkynsi murskana
1
laakerinlehti merisuolaa ja mustapippuria

Kuorrute

50 g
kuivaa leipää tai näkkäriä
1 nippu
persiljaa, varret poistettuna
1 dl
kurpitsansiemeniä
n. ½ dl
oliiviöljyä merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Kokoa kaikki porkkana-mesijuurisoseen ainekset kattilaan, ja hauduta todella pehmeäksi.
  2. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi.
  3. Laita spelttisuurimot ja muut ainekset laakeaan kattilaan.
  4. Hauduta niin, että neste on imeytynyt suurimoihin ja osittain haihtunut – lopputulos on irrallista suurimoa, eikä lilluvaa lientä.

Kuorrute

  1. Sekoita ainekset hehkeän vihreäksi murumassaksi.
  2. Lopuksi sekoita porkkana-mesijuurisose ja kypsät spelttijyvät, ja laita ne uunivuokaan.
  3. Levitä kuorrute päälle tasaisesti.
  4. Paista 180 asteessa 30 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt