Mausteista munakoisoa ja sikuri-minttusalaattia

Sami Tallbergin mausteinen munakoiso sopii joulupöydän kasvisherkuksi.
  • 45 min
  • 4-6 hengelle

Ainekset

4
munakoisoa
ripaus
curry-jauhetta
3 dl
oliiviöljyä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa puoliksi. Viillä niiden lihapuolelle yhden senttimetrin mittaisia ristiviiltoja.
  2. Mausta currylla, suolalla ja ronskilla pippurimäärällä, sekä sivele pinnalle oliiviöljyä. Oliiviöljyn määrä näyttää liioitellulta, mutta munakoiso vaatii yllättävän paljon öljyä, jotta se kypsyy lihaisan pehmeäksi eikä jää nahkeaksi.
  3. Paahda munakoisoja 230-asteisessa uunissa 17–20 minuuttia, kunnes niiden pinta on tumman puhutteleva ja maukkaan näköinen.

Sikurisalaatti

1
punasikuri, kanta poistettuna ja lehdet irtonaisiksi revittynä
40 lehteä
minttua
4 rkl
vinegrettia
2 vartta
kevätsipulia, hienoksi leikattuna
1
punainen chili, hienoksi leikattuna
merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita ainekset kulhossa, ja nosta tarjolle munakoison kylkiäisiksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt