Itse tehty pähkinäinen voi

Yhdistä ruskistettua voita pehmeään voihin, niin saat jotain taivaallisen hyvää.
  • 180 min
  • 1 kappaletta

Ainekset

500 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta.
  2. Sulata 250 g voita kattilassa. Anna voin sulaa ja ruskistua vähitellen.
  3. Älä päästä voita palamaan.
  4. Voin muututtua vaalean ruskeaksi, siitä lähtee voimakas pähkinäinen tuoksu. Silloin se on valmista.
  5. Jäähdytä sulanut voi ja anna sakan laskeutua astian pohjalle.
  6. Yhdistä paahtunut voi (älä käytä sakkaa) ja pehmeä huoneenlämpöinen voi sekoittamalla ne sähkövatkaimella yhteen.
  7. Lusikoi tarjoiluastiaan ja nosta jääkaappiin.
  8. Ota voi huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua. Tarjoile perunoiden kera, leivän päälle tai paistetun kalan kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt