Pavlova

Kaunis lumenvalkoinen pavlova sopii joulupöytään.
  • 180 min
  • 8 hengelle

Ainekset

4
valkuaista
2 2/3 dl
sokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
1/2 tl
vaniljasokeria
2/3 rkl
maissitärkkelystä

Täyte

2 dl
kermaa
1-2 dl
karpaloita

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 100 asteeseen.
  2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää loput aineet ja vatkaa seosta vielä muutama minuutti.
  3. Levitä puolet marenkiseoksesta voidellulle, leivinpaperoidulle pellille ympyrän muotoon.
  4. Pursota loppu marengista reunoille.
  5. Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa noin 1 1/2 - 2 tuntia.
  6. Valmis marenki on pinnaltaan kuiva ja rapea, ja sisältä pehmeä. Täytä kakku kermavaahdolla ja ripottele päälle karpaloita.
  7. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria ja tarjoa heti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt