Pavlova - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pavlova

Kaunis lumenvalkoinen pavlova sopii joulupöytään.

Pavlovan voi koristella esimerkiksi karpaloilla ja kermalla.

13.12.2016 13:38
Määrä8 hengelle
Valmistusaika180 min

Ainekset

  • 4

    valkuaista

  • 2 2/3 dl

    sokeria

  • 1 tl

    valkoviinietikkaa

  • 1/2 tl

    vaniljasokeria

  • 2/3 rkl

    maissitärkkelystä

Täyte

  • 2 dl

    kermaa

  • 1-2 dl

    karpaloita

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 100 asteeseen.

  2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää loput aineet ja vatkaa seosta vielä muutama minuutti.

  3. Levitä puolet marenkiseoksesta voidellulle, leivinpaperoidulle pellille ympyrän muotoon.

  4. Pursota loppu marengista reunoille.

  5. Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa noin 1 1/2 - 2 tuntia.

  6. Valmis marenki on pinnaltaan kuiva ja rapea, ja sisältä pehmeä. Täytä kakku kermavaahdolla ja ripottele päälle karpaloita.

  7. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria ja tarjoa heti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit