Verimakkara - Reseptit - Ilta-Sanomat

Verimakkara

Verimakkara on maistuva perinneruoka.

Tarjoile verimakkaroiden kanssa esimerkiksi hapankaalia. Joulupöydässä maistuu lisukkeena rosolli.­

12.12.2016 13:48

Ainekset

  • 1/2 l

    naudan verta (pakaste)

  • 3 dl

    vettä

  • 1 dl

    ohrahelmiä

  • 1 pkt (170 g)

    pekonia

  • 1

    sipuli

  • 1 rkl

    suolaa

  • 1/2 rkl

    sokeria

  • 1-2 tl

    kokonaista maustepippuria

  • 3 dl

    ruisjauhoja

Lisäksi

  • siansuolta

Valmistusaineet

  1. Keitä ohrahelmet puolikypsiksi vedessä ja jäähdytä. Vesi imeytyy ohraan.

  2. Hienonna pekoni ja paista se pannulla. Lisää pekonin sekaan hienonnettu sipuli ja kuullota pehmeäksi.

  3. Yhdistä sulatettu veri, ohra ja pekoni-sipuliseos. Mausta suolalla, sokerilla ja hienoksi rouhitulla maustepippurilla. Sekoita joukkoon ruisjauhot.

  4. Valuta makkaraseos esimerkiksi pursotinpussin avulla suoleen.

  5. Älä täytä makkaroita täyteen, sillä täyte turpoaa kypsennettäessä. Sido makkarat sopiviksi paistinarulla.

  6. Pane makkarat voideltuun uunivuokaan ja pistele ne neulalla, jotta makkarat eivät repeä.

  7. Paista makkaroita 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Tarjoile makkarat hapankaalin kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit