Ainekset
1/2 l
naudan verta (pakaste)
3 dl
vettä
1 dl
ohrahelmiä
1 pkt (170 g)
pekonia
1
sipuli
1 rkl
suolaa
1/2 rkl
sokeria
1-2 tl
kokonaista maustepippuria
3 dl
ruisjauhoja
Lisäksi
siansuolta
Valmistusaineet
Keitä ohrahelmet puolikypsiksi vedessä ja jäähdytä. Vesi imeytyy ohraan.
Hienonna pekoni ja paista se pannulla. Lisää pekonin sekaan hienonnettu sipuli ja kuullota pehmeäksi.
Yhdistä sulatettu veri, ohra ja pekoni-sipuliseos. Mausta suolalla, sokerilla ja hienoksi rouhitulla maustepippurilla. Sekoita joukkoon ruisjauhot.
Valuta makkaraseos esimerkiksi pursotinpussin avulla suoleen.
Älä täytä makkaroita täyteen, sillä täyte turpoaa kypsennettäessä. Sido makkarat sopiviksi paistinarulla.
Pane makkarat voideltuun uunivuokaan ja pistele ne neulalla, jotta makkarat eivät repeä.
Paista makkaroita 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Tarjoile makkarat hapankaalin kera.