Tomaatti-mozzarella-dippipannu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tomaatti-mozzarella-dippipannu

Dippaile leipäpaloja lämpimään tomaatti-mozzarellakastikkeeseen.

Yhdellä dippauksella leipään tarttuu reilu annos välimeren makuja.­

8.12.2016 14:14
Määrä4 hengelle
Valmistusaika35 min

Ainekset

  • 1

    sipuli

  • 1

    pieni suippopaprika

  • 1

    varsi varsiselleriä

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1

    ruukku lehtipersiljaa

  • 1

    ruukku basilikaa

  • 2

    mozzarellapalloa

  • oliiviöljyä

  • ½ tl

    savupaprikajauhetta

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 1 prk

    tomaattimurskaa

  • 2 tl

    hunajaa

  • mustapippuria

  • maalaisleipää

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli, paprika ja selleri hienoksi silpuksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös puolikas ruukku lehtipersiljaa ja kaksi basilikanoksaa.

  2. Leikkaa mozzarellapallot senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi.

  3. Lorauta paistinpannulle reippaasti oliiviöljyä ja kuumenna öljy.

  4. Lisää pannulle paprikajauhe, suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Anna kuullottua hetki ja mittaa joukkoon tomaattipyree.

  5. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää hienonnetut kasvikset. Kuullota, kunnes sipuli ja paprika kuullottuvat hiukan ja lisää tomaattimurska.

  6. Anna kastikkeen kuumeta ja lisää joukkoon hunaja ja mustapippuri sekä yrtit.

  7. Aseta mozzarellaviipaleet kastikkeen päälle ja anna niiden sulaa pannussa, pannun kansi päällä noin 10–15 minuuttia.

  8. Ripottele päälle yrttejä ja tarjoa heti leipäpalojen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit