Paistetut tomaatit ja dippi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paistetut tomaatit ja dippi

Fannie Flaggin kirjasta <em>Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe</em>, kirjasta tehty elokuva on suomennettu <em>Paistetut vihreät tomaatit</em>.

Pehmoisen maukkaat tomaatit rapean kuoren sisällä on vastustamaton yhdistelmä.­

30.11.2016 10:15
Määrä4 hengelle
Valmistusaika30 min

Ainesosat

  • 1 prk

    kermaviiliä

  • ½ dl

    mieleisiä yrttejä hienonnettuna (esim. rakuuna, persilja, ruohosipuli)

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • mustapippuria

  • ripaus suolaa

  • 2,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    maissijauhoa

  • 1 tl

    suolaa

  • mustapippuria

  • 2,5 dl

    maitoa

  • 1 rkl

    rypsiöljyä

  • 1

    muna

  • 2–3 dl

    korppujauhoja

  • 4

    isoa tomaattia (mieluiten pihvitomaatteja tai vihreitä, jos löytyy)

Valmistus

  1. Valmista dippi. Sekoita kermaviilin sekaan hienonnetut yrtit, murskattu valkosipulin kynsi ja mausteet. Sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan.

  2. Tee taikina. Mittaa jauhot ja mausteet kulhoon, sekoita joukkoon maito ja öljy sekä kananmuna. Kaada laakealle lautaselle reilusti korppujauhoja.

  3. Leikkaa tomaatit reiluiksi 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kaada paistinpannulle reippaasti öljyä niin, että tomaatit uppoavat puoliksi öljyyn. Kasta tomaatit yksitellen taikinaan, valuta liika taikina pois ja pyörittele niitä korppujauholautasella, jotta korppujauho tarttuu tasaisesti joka paikkaan. Laita tomaatit paistinpannulle ja anna ruskistua rapeaksi molemmin puolin. Nosta paistuneet tomaatit hetkeksi talouspaperille, jotta liika öljy imeytyy siihen.

  4. Tarjoa heti dipin kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit