Läskisoosi

Vanha kunnon läskisoosi on perinneruoka parhaimmillaan.
  • 180 min
  • 4 hengelle

Ainekset

800 g
rasvaisia siankylkiviipaleita
8 dl
vettä
2
sipulia
10
maustepippuria
2
laakerinlehteä
2 tl
suolaa
3 rkl
vehnäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Siivuta kylkiviipaleet ja kuutioi ne.
  2. Paista palat rapeiksi omassa rasvassaan. Valurautapannu on paras. Paista keskilämmöllä, että rasva sulaa ja liha rapsakoituu ja ruskistuu. Siirrä ruskistuneet lihapalat kattilaan tai uunin kestävään paistokasariin. Ota rasva pannulta talteen, jätä vähän sipuleiden ruskistusta varten.
  3. Siivuta sipulit suikaleiksi tai hienonna pieniksi. Ruskista sipulisiivut sianrasvassa samalla pannulla, jolla paistoit kylkiviipaleet. Nosta ne samaan astiaan lihan kanssa. Lisää joukkoon pippurit ja laakerinlehdet.
  4. Kaada talteen otettu sianrasva takaisin pannulle ja ripottele joukkoon vehnäjauhot.
  5. Paista jauhoja keskilämmöllä koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Ruskista jauhoja rauhassa, noin puolisen tuntia. Paahda jauhot kauniin ruskeiksi, mutta älä päästä palamaan. Lusikoi paahtunut seos pannulta lihan ja sipulin joukkoon. Kaada päälle vettä ja nosta tulille. Kiehauta ja tiputa lämpö miedolle. Hauduta lihasoosia 2–3 tuntia. Sekoittele välillä. Jos kattila on uuninkestävä, voit nostaa sen 150-asteiseen uuniin, tai haudutella kastikkeen hellalla. Tarjoile soosi kuoriperunoiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt