Uunibataatit

Bataatti pehmenee uunissa ihanan makuiseksi, jopa vähän makeaksi.
  • 50 min
  • 4 hengelle

Ainekset

2
bataattia
170 g
pekonia
2
punasipulia
200 g
fetaa
2 dl
turkkilaista jogurttia
12
valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Pese bataatit ja puolita pituussuunnassa isolla terävällä veitsellä. Kääri puolikkaat folioon ja laita uuniin 45 minuutiksi.
  3. Valmista täytteet. Paloittele pekoni ja paista rapeaksi. Kuori ja hienonna sipulit. Murenna fetajuusto ja murskaa valkosipuli jogurtin joukkoon. Täytteeksi voi laittaa esille myös linssejä, yrttejä ja aurajuustoa.
  4. Vinkki: Tee täytteet etukäteen. Ehdit mainiosti saunoa sillä aikaa, kun bataatit kypsyvät uunissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt