Uunimakkara - Reseptit - Ilta-Sanomat

Uunimakkara

Mikäs sen parempaa kuin klassinen uunimakkara.

Lenkkimakkara muhii maistuvaksi kasviskastikkeessa.­

25.11.2016 9:08
Määrä4 hengelle
Valmistusaika75 min

Ainekset

  • 2

    sipulia

  • n. 150 g:n

    pala emmental-juustoa

  • 200 g

    pakastekeittojuureksia

  • 1

    tomaattimurska

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • ½ tl

    suolaa

  • 1 tl

    rakuunaa

  • ½ tl

    chilijauhetta

  • mustapippuria myllystä

  • 1 dl

    kermaa

    Valmistusohjeet

    1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

    2. Kuori ja paloittele sipulit. Leikkaa juustosta noin 10 puolen senttimetrin paksuista viipaletta. Nosta sipulit laakeaan uunivuokaan ja kaada joukkoon keittojuurekset ja tomaattimurska. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää mausteet ja kerma ja sekoita.

    3. Kuori makkaroista kuori pois. Tee makkaroiden kylkiin viiltoja ja laita juustoviipaleet viiltoihin pystyyn. Laita makkarat juuresseoksen päälle. Nosta uuniin tunniksi, kunnes makkara ja juurekset ovat kypsyneet kunnolla ja juusto on mukavan paahtunutta.

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?

    Luetuimmat Reseptit

    Tuoreimmat Reseptit