Uunimakkara

Mikäs sen parempaa kuin klassinen uunimakkara.
  • 75 min
  • 4 hengelle

Ainekset

2
sipulia
n. 150 g:n
pala emmental-juustoa
200 g
pakastekeittojuureksia
1
tomaattimurska
2
valkosipulinkynttä
½ tl
suolaa
1 tl
rakuunaa
½ tl
chilijauhetta
mustapippuria myllystä
1 dl
kermaa
1 iso lenkkimakkara

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori ja paloittele sipulit. Leikkaa juustosta noin 10 puolen senttimetrin paksuista viipaletta. Nosta sipulit laakeaan uunivuokaan ja kaada joukkoon keittojuurekset ja tomaattimurska. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää mausteet ja kerma ja sekoita.
  3. Kuori makkaroista kuori pois. Tee makkaroiden kylkiin viiltoja ja laita juustoviipaleet viiltoihin pystyyn. Laita makkarat juuresseoksen päälle. Nosta uuniin tunniksi, kunnes makkara ja juurekset ovat kypsyneet kunnolla ja juusto on mukavan paahtunutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt