Kukkakaalirisotto

Paahdettu kukkakaali tuo ainutlaatuisen maun risottoon.
  • 60 min
  • 4-5 hengelle

Ainekset

½
kukkakaali
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
4 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
voita
200 g
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä
9 dl
kasvislientä (suolattua)
50 g
parmesaania

Valmistusohjeet

  1. Nosta puolikas kukkakaali 225 asteiseen uuniin. Paahda sitä noin 25–35 minuuttia.
  2. Kuumenna sillä aikaa kasvisliemi kiehuvaksi, hienonna sipulit valmiiksi ja raasta parmesaani.
  3. Hienonna paahtunut kukkakaali pieneksi. Säästä vähän koristeluun, käytä loput risottoon.
  4. Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljy-voiseoksessa kasarissa viitisen minuuttia. Lisää riisi ja jatka kuullotusta pari minuuttia. Lisää valkoviini ja sekoittele kunnes se on imeytynyt riisiin.
  5. Lisää kukkakaali ja vähän kasvislientä kerrallaan. Sekoita koko ajan. Lisäile kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan risottoon ja sekoita koko ajan. Lisää seuraava kauhallinen kun neste on imeytynyt.
  6. Kun riisi on al dente eli siinä on vähän purutuntumaa jäljellä eli noin 15-20 minuutin kuluttua, lisää raastettu parmesaani ja sekoita se hyvin risoton joukkoon.
  7. Tarjoile heti. Ripottele annosten päälle vähän paahtunutta kukkakaalia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää