Reseptit
Profiterolles

Profiterolles
Hieno ranskalainen nimi taipuu suomeksi tuulihatuiksi.
- 60 min
- 40 kappaletta
Ainekset
- 100 g
- voita
- 3 dl
- vettä
- 2 dl
- vehnäjauhoja
- 3
- munaa
- ½ tl
- leivinjauhetta
- 2 dl
- kermaa
- 1 rkl
- sokeria
- 3 rkl
- Nutellaa
- kinuskikastiketta
- pursotinpussi ja siihen pitkä pursotinkärki, saatavilla supermarketeista
Valmistusohjeet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Tee tuulihattutaikina.
- Sulata voi vedessä, paksupohjaisessa teräskattilassa (jossa voi myös vatkata taikinaa) ja anna kiehahtaa.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää jauhot yhdellä kertaa. Sekoita puukauhalla, kunnes muodostuu tasainen, joustava ”taikinapallo". Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Lisää viimeisen munan kanssa leivinjauhe.
- Tee tuulihatut pursottimella tai kahta lusikkaa apuna käyttäen.
- Pursota tuulihatut noin 3–4 senttimetrin kokoisiksi nokareiksi huoneenlämpöiselle uunipellille leivinpaperin päälle. Tuulihattuja tulee noin kaksi pellillistä.
- Taikina voi hyvin odottaa kulhossa huoneenlämmössä seuraavaa pellillistä. Ota huomioon, että tuulihatut kohoavat uunissa. Paista tuulihattuja 20 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua välillä.
- Tee sillä aikaa Nutella-täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa ja sekoita joukkoon kolme ruokalusikallista Nutellaa. Laita jääkaappiin jähmettymään.
- Kun tuulihatut ovat jäähtyneet, pursota nutellavaahto tuulihattuihin pursottimen avulla, painamalla pursottimen pää tuulihatusta läpi. Jos et omista pursotinta, voit halkaista tuulihatun varovasti veitsellä ja laittaa täytteen pikkulusikalla.
- Asettele tuulihatut tarjolle ja kaada päälle kinuskikastiketta.
Kommentit
Näytä lisää