Reseptit

Profiterolles

Hieno ranskalainen nimi taipuu suomeksi tuulihatuiksi.
  • 60 min
  • 40 kappaletta

Ainekset

100 g
voita
3 dl
vettä
2 dl
vehnäjauhoja
3
munaa
½ tl
leivinjauhetta
2 dl
kermaa
1 rkl
sokeria
3 rkl
Nutellaa
kinuskikastiketta
pursotinpussi ja siihen pitkä pursotinkärki, saatavilla supermarketeista

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Tee tuulihattutaikina.
  3. Sulata voi vedessä, paksupohjaisessa teräskattilassa (jossa voi myös vatkata taikinaa) ja anna kiehahtaa.
  4. Ota kattila pois liedeltä ja lisää jauhot yhdellä kertaa. Sekoita puukauhalla, kunnes muodostuu tasainen, joustava ”taikinapallo". Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Lisää viimeisen munan kanssa leivinjauhe.
  5. Tee tuulihatut pursottimella tai kahta lusikkaa apuna käyttäen.
  6. Pursota tuulihatut noin 3–4 senttimetrin kokoisiksi nokareiksi huoneenlämpöiselle uunipellille leivinpaperin päälle. Tuulihattuja tulee noin kaksi pellillistä.
  7. Taikina voi hyvin odottaa kulhossa huoneenlämmössä seuraavaa pellillistä. Ota huomioon, että tuulihatut kohoavat uunissa. Paista tuulihattuja 20 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua välillä.
  8. Tee sillä aikaa Nutella-täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa ja sekoita joukkoon kolme ruokalusikallista Nutellaa. Laita jääkaappiin jähmettymään.
  9. Kun tuulihatut ovat jäähtyneet, pursota nutellavaahto tuulihattuihin pursottimen avulla, painamalla pursottimen pää tuulihatusta läpi. Jos et omista pursotinta, voit halkaista tuulihatun varovasti veitsellä ja laittaa täytteen pikkulusikalla.
  10. Asettele tuulihatut tarjolle ja kaada päälle kinuskikastiketta.

Kommentit

    Näytä lisää