Vuohenjuusto-tarte flambée

Tarte flambee on alsacelainen liekkipiiras, joka tunnetaan myös nimellä flammkuchen.

Suolainen piirakka saa makua vuohenjuustosta.

Määrä16 kappaletta
Valmistusaika80 min

Ainekset

  • 2

    punasipulia

  • 1 rkl

    voita

  • 2 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 3 rkl

    hunajaa

  • 7 dl

    vehnäjauhoja

  • 2

    munankeltuaista

  • 0,5 tl

    suolaa

  • 3 rkl

    öljyä

  • 2,5 dl

    vettä

  • 1

    tölkki artisokan sydämiä suolaliemessä

  • 3 rkl

    ranskankermaa

  • 100 g

    pehmeää vuohenjuustoa

  • mustapippuria myllystä

  • salaattia tai rukolaa

  • basilikaa

  • persiljaa

  • timjamia

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  2. Marinoi sipulit. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi rinkuloiksi. Kuumenna pannulla voi ja kuullota sipulit kevyesti voissa. Kun sipulit ovat hieman kuullottuneet, lisää etikka ja hunaja. Anna nesteen keittyä kasaan pari minuuttia. Sammuta liesi ja anna sipulien marinoitua vielä pannulla noin viisi minuuttia välillä sekoitellen. Kaada sipulit pieneen astiaan ja laita ne jääkaappiin odottamaan.

  3. Tee pohjataikina. Mittaa kulhoon vesi ja lorauta joukkoon öljy ja mausta suolalla. Mittaa joukkoon puolet vehnäjauhoista samalla vispaten. Lisää sitten joukkoon munankeltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhoista ja vaivaa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi.

  4. Leikkaa artisokan sydämet pieniksi paloiksi. Kauli taikina jauhotetulle leivinpaperille ihan ohueksi levyksi. Levitä päälle crème fraîche ja ripottele päälle tasaisesti vuohenjuusto nokareina ja artisokan sydämet. Mausta mustapippurilla. Nosta uunin alatasolle noin 25 minuutiksi kunnes juusto on kauniin värinen ja pohja rapea.

  5. Nosta tarte flambée uunista ja anna jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua leikkaa pohja annospaloiksi ja ripottele päälle marinoidut punasipulit ja salaattia, sekä yrttejä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit