Muikkutacot pikkelöidyllä sipulilla

Suomalaisittain tehdyt tacot täytetään muikuilla ja kääritään rieskaan.
  • 30 min
  • 4 hengelle

Ainekset

8
pientä perunarieskaa
600 g
perattuja muikkuja
2 dl
ruisjauhoja
suolaa
valkopippuria
voita paistamiseen

Lisäksi

1 dl
silputtua tilliä
salaatinlehtiä
120 g
smetanaa
3 rkl
raastettua piparjuurta

Pikkelöidyt punasipulit

2
punasipulia
2 dl
punaviinietikkaa
1 dl
omenamehua tai vettä
1 tl
suolaa
2 rkl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin sipulit. Siivuta sipulit renkaiksi. Laita aineet kattilaan ja kiehauta. Jätä sipulit liemeen maustumaan ja jäähtymään.
  2. Sekoita smetanan joukkoon raastettu piparjuuri. Revi salaatinlehdet valmiiksi pöydälle. Hienonna tilli.
  3. Mausta ruisjauhot suolalla ja valkopippurilla. Pyöräytä muikut jauhoissa ja paista rapeiksi voissa.
  4. Kokoa rieskojen päälle salaatinlehtiä, paistettuja muikkuja, pikkelöityjä sipuleita, tuoretta tilliä ja smetanaa. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää