Muikkutacot pikkelöidyllä sipulilla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Muikkutacot pikkelöidyllä sipulilla

Suomalaisittain tehdyt tacot täytetään muikuilla ja kääritään rieskaan.

Rieskan sisään voi kääriä vaikka muikkuja. Hauskat muikkutacot syödään sormin.

14.11.2016 11:10
Määrä4 hengelle
Valmistusaika30 min

Ainekset

  • 8

    pientä perunarieskaa

  • 600 g

    perattuja muikkuja

  • 2 dl

    ruisjauhoja

  • suolaa

  • valkopippuria

  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • 1 dl

    silputtua tilliä

  • salaatinlehtiä

  • 120 g

    smetanaa

  • 3 rkl

    raastettua piparjuurta

Pikkelöidyt punasipulit

  • 2

    punasipulia

  • 2 dl

    punaviinietikkaa

  • 1 dl

    omenamehua tai vettä

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 rkl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin sipulit. Siivuta sipulit renkaiksi. Laita aineet kattilaan ja kiehauta. Jätä sipulit liemeen maustumaan ja jäähtymään.

  2. Sekoita smetanan joukkoon raastettu piparjuuri. Revi salaatinlehdet valmiiksi pöydälle. Hienonna tilli.

  3. Mausta ruisjauhot suolalla ja valkopippurilla. Pyöräytä muikut jauhoissa ja paista rapeiksi voissa.

  4. Kokoa rieskojen päälle salaatinlehtiä, paistettuja muikkuja, pikkelöityjä sipuleita, tuoretta tilliä ja smetanaa. Tarjoile heti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit