Lihapata juureksilla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lihapata juureksilla

Lihapadat ovat talviherkkuja.

Punajuuret värjäävät lihapadan upean väriseksi.

14.11.2016 10:58
Määrä8 hengelle
Valmistusaika240 min

Ainekset

  • 1 dl

    spelttisuurimoita (myös ohrasuurimot käyvät)

  • 100 g

    pekonia

  • 800 g

    naudan tai hirven patalihaa

  • voita

  • 2

    punasipulia

  • 500 g

    juureksia esimerkiksi punajuurta ja juuriselleriä

  • 1 dl

    kuivattuja metsäsieniä

  • 5 dl

    punaviiniä

  • 5 dl

    vettä tai lihalientä

Valmistusohjeet

  1. Laita padan pohjalle spelttisuurimot. Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi. Siirrä paistunut pekoni ja sen rasva pataan suurimoiden päälle. Kuutioi liha ja ruskista palat voissa. Siirrä pataan. Siivuta sipuli ja kuutioi juurekset, nosta myös ne pataan. Hienonna sieniä vähän huhmareessa ja lisää pataan.

  2. Kaada päälle nestettä ja sekoita kevyesti, että ainekset sekoittuvat.

  3. Kiehauta pata kuumaksi ja nosta uuniin 150 asteeseen 3–4 tunniksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Voit lisätä viiniä, vettä tai lihalientä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit