Reseptit

Lihapata juureksilla

Lihapadat ovat talviherkkuja.
  • 240 min
  • 8 hengelle

Ainekset

1 dl
spelttisuurimoita (myös ohrasuurimot käyvät)
100 g
pekonia
800 g
naudan tai hirven patalihaa
voita
2
punasipulia
500 g
juureksia esimerkiksi punajuurta ja juuriselleriä
1 dl
kuivattuja metsäsieniä
5 dl
punaviiniä
5 dl
vettä tai lihalientä

Valmistusohjeet

  1. Laita padan pohjalle spelttisuurimot. Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi. Siirrä paistunut pekoni ja sen rasva pataan suurimoiden päälle. Kuutioi liha ja ruskista palat voissa. Siirrä pataan. Siivuta sipuli ja kuutioi juurekset, nosta myös ne pataan. Hienonna sieniä vähän huhmareessa ja lisää pataan.
  2. Kaada päälle nestettä ja sekoita kevyesti, että ainekset sekoittuvat.
  3. Kiehauta pata kuumaksi ja nosta uuniin 150 asteeseen 3–4 tunniksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Voit lisätä viiniä, vettä tai lihalientä.

Kommentit

    Näytä lisää