Reseptit
Osso buco

Osso buco
Klassikkoruoka, joka vaatii pitkän kypsytyksen. Tarjoile se gremolatan kanssa.
- 180 min
- 4 hengelle
Ainekset
- n. 1,5 kg
- vasikanpotkaa kiekkoina (saat valmiina kaupasta)
- oliiviöljyä paistamiseen
- 2
- valkosipulinkynttä murskattuna
- 2
- salottisipulia pitkittäin neljään osaan viipaloituna
- 1
- porkkana 'lanteiksi' leikattuna
- 1
- sellerinvarsi pätkittynä puolen sentin paloihin
- 1
- laakerinlehti
- oksa tuoretta timjamia
- oksa tuoretta rosmariinia
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2,5 dl
- kuivaa valkoviiniä
- 2,5 dl
- kanalientä
- muutama pala tuoretta sitruunankuorta
- 400 g:n
- purkki murskattuja tomaatteja liemineen
Gremolata
- 3 rkl
- sileälehtistä persiljaa silputtuna
- 1
- iso valkosipulinkynsi
- 1 tl
- sitruunankuorta raastettuna
- 1-2 rkl
- oliiviöljyä
Valmistusohjeet
- Mausta potkakiekot suolalla ja mustapippurilla ja paista ne sitten oliiviöljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi ja siirrä odottamaan.
- Vähennä lämpöä ja lisää pataan uusi loraus oliiviöljyä ja pilkotut kasvikset ja yrtit.
- Kuullota hetken aikaa ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Kaada pataan valkoviini ja kanaliemi. Kiehauta ja sekoittele kevyesti.
- Siirrä lihat pataan vierekkäin. Lisää lopuksi lihojen päälle sitruunankuoriviipaleet ja päälle purkillinen tomaattimurskaa.
- Anna kypsyä kevyesti poreillen kannen alla kunnes lihat irtoavat luista eli noin 2-2,5 tuntia. Tarjoa gremolatalla maustettuna.
- Valmista gremolata.
- Sekoita gremolatan ainekset keskenään tahnamaiseksi seokseksi ja mausta sillä osso buco.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää