Osso buco

Klassikkoruoka, joka vaatii pitkän kypsytyksen. Tarjoile se gremolatan kanssa.
  • 180 min
  • 4 hengelle

Ainekset

n. 1,5 kg
vasikanpotkaa kiekkoina (saat valmiina kaupasta)
oliiviöljyä paistamiseen
2
valkosipulinkynttä murskattuna
2
salottisipulia pitkittäin neljään osaan viipaloituna
1
porkkana 'lanteiksi' leikattuna
1
sellerinvarsi pätkittynä puolen sentin paloihin
1
laakerinlehti
oksa tuoretta timjamia
oksa tuoretta rosmariinia
suolaa
mustapippuria myllystä
2,5 dl
kuivaa valkoviiniä
2,5 dl
kanalientä
muutama pala tuoretta sitruunankuorta
400 g:n
purkki murskattuja tomaatteja liemineen

Gremolata

3 rkl
sileälehtistä persiljaa silputtuna
1
iso valkosipulinkynsi
1 tl
sitruunankuorta raastettuna
1-2 rkl
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Mausta potkakiekot suolalla ja mustapippurilla ja paista ne sitten oliiviöljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi ja siirrä odottamaan.
  2. Vähennä lämpöä ja lisää pataan uusi loraus oliiviöljyä ja pilkotut kasvikset ja yrtit.
  3. Kuullota hetken aikaa ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  4. Kaada pataan valkoviini ja kanaliemi. Kiehauta ja sekoittele kevyesti.
  5. Siirrä lihat pataan vierekkäin. Lisää lopuksi lihojen päälle sitruunankuoriviipaleet ja päälle purkillinen tomaattimurskaa.
  6. Anna kypsyä kevyesti poreillen kannen alla kunnes lihat irtoavat luista eli noin 2-2,5 tuntia. Tarjoa gremolatalla maustettuna.
  7. Valmista gremolata.
  8. Sekoita gremolatan ainekset keskenään tahnamaiseksi seokseksi ja mausta sillä osso buco.

Kommentit

    Näytä lisää