Päärynä-kookospaistos

Päärynä-kookospaistos on lämmin jälkiruoka, joka maistuu myös aamupalalla turkkilaisen jogurtin kanssa.
  • 45 min
  • 4 hengelle

Ainekset

4
päärynää
1,5 dl
fariinisokeria
50 g
voita
2 dl
kaurahiutaleita
1 dl
kookoshiutaleita
pienehkö uunivuoka (26 x 17 cm)

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Pese päärynät huolella. Leikkaa kuorineen reiluiksi lohkoiksi siemenkodan ympäriltä.
  3. Nosta lohkot uunivuokaan ja ripottele päälle ½ dl fariinisokeria.
  4. Kaada kulhoon 1 dl fariinisokeria, kaurahiutaleet ja kookoshiutaleet.
  5. Sulata voi mikrossa ja kaada kulhoon. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota hetki.
  6. Kaada kaurahiutaleseos päärynöiden päälle tasaisesti ja nosta vuoka uuniin.
  7. Paista uunissa 25–30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja päärynöistä on irronnut nestettä.
Syö sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt