Fenkolipossu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Fenkolipossu

Murea lihapata saa makua fenkolista.

Lihapata hautuu mureaksi uunissa.

10.11.2016 14:59
Määrä4–6 hengelle
Valmistusaika60 min

Ainekset

  • 2 dl

    vasikanlihalientä (esim. Touch of taste -vasikkafondi pullossa)

  • 1 kg

    possun sisäfileetä

  • 2 rkl

    Dijon-sinappia

  • 1 tl

    suolaa

  • valkopippuria myllystä

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 tl

    herbes de Provence -mausteseosta

  • 3

    salottisipulia

  • 2

    fenkolia

  • 1

    rkl voita

  • 3

    laakerinlehteä

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

  2. Valmista vasikanliemi.

  3. Leikkaa possun sisäfileet noin neljä senttiä paksuiksi paloiksi.

  4. Sekoita sinappi, suola, pippuri, murskatut valkosipulinkynnet ja yrttiseos pienessä kipossa. Kaada seos fileepalojen päälle ja sekoita.

  5. Kuori ja leikkaa sipulit paloiksi. Pese ja leikkaa fenkolit viipaleiksi.

  6. Sulata voi uunipadassa ja nosta fileepalat pataan. Paista, kunnes palojen pinta on kauniin ruskea.

  7. Lisää joukkoon fenkolit ja sipulit, kuullota hetki ja lisää sitten liemi. Lisää vielä laakerinlehdet.

  8. Laita uuniin hautumaan kansi päällä 30 minuutiksi.

Tarjoa riisin tai perunamuusin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit