Dippailtavat paahdetut kasvikset

Uunijuurekset ovat herkullisia dipattavia.
  • 105 min
  • 4–6 hengelle

Ainekset

3
punajuurta
3
keltajuurta
1
nauris
3
perunaa
4
porkkanaa
½ dl
oliiviöljyä juuresten päälle
2 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
valkopippuria myllystä
12
ruusukaalia
foliota
1
ruukku basilikaa
1
ruukku persiljaa
1 dl
oliiviöljyä
suolaa
1
valkosipulinkynsi
1 prk
kermaviiliä
100 g
fetajuustoa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori ja leikkaa juurekset isoiksi lohkoiksi. Puna- ja keltajuuret kuuteen osaan, perunat neljään osaan, nauriit saman kokoisiksi kuin punajuuret, porkkanat kokonaisiksi tai puoliksi, riippuen koosta. Mitä useampaa eri juuresta käytät, sen hauskempaa juureksia on maistella ja dippailla. Juurekset leikataan riippuen niiden kypsymisajasta.
  3. Nosta kaikki kuoritut ja leikatut juurekset laakeaan uunivuokaan tai uunipellille.
  4. Lorauta juuresten päälle oliiviöljy ja hunaja. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja sekoita hieman.
  5. Nosta uuniin 45 minuutiksi.
  6. Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa kannan kuivunut pinta pois.
  7. Kun juurekset ovat olleet uunissa 45 minuuttia, nosta joukkoon ruusukaalit ja peitä vuoka ilmavasti foliolla. Anna paahtua vielä puoli tuntia.
  8. Valmista kastikkeet: Sekoita yrtit, 1 dl oliiviöljyä, valkosipulinkynsi, suola ja mustapippuri sauvasekoittimella pestokastikkeeksi.
  9. Kaada kermaviili kulhoon, murenna joukkoon fetajuusto ja mausta mustapippurilla.
Tarjoa kastikkeet paahtuneiden kasvisten kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää