Harissalla maustettua kanaa ja porkkanahummusta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Harissalla maustettua kanaa ja porkkanahummusta

Valmis harissatahna pelastaa kiireisen kokkaajan. Et tarvitse muita mausteita!

Kullankeltainen porkkanahummus maistuu harissakanan kanssa.­

7.11.2016 14:39
Määrä4 hengelle
Valmistusaika25 min

Ainekset

  • 4

    isoa kanan rintaleikettä nahalla

  • 4 rkl

    harissatahnaa (valmiina pienessä lasipurkissa) + 1 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu

  • vaihtoehtoisesti voit hieroa lihaan maustetahnan, joka on tehty suolasta, savupaprikasta, valkosipulista, kanelista, juustokuminasta ja appelsiininkuoresta sekä -mehusta

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

Hummus

  • 4

    porkkanaa

  • 200 g

    kypsiä kikherneitä (itse keitettyjä tai säilyke)

  • 2 rkl

    tahinia

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • suolaa

  • ripaus juustokuminaa

Valmistusohjeet

  1. Hiero maustetahna kanojen pintaan. Laita kanat nahkapuoli alaspäin pannulle ja paista nahka rapeaksi. Käännä ja jatka paistamista noin 10–15 minuuttia, kunnes kana on kypsä.

  2. Keitä porkkanat pehmeiksi ja pilko ne tehosekoittimeen hummuksen muiden aineiden kanssa.Sekoita sileäksi soseeksi.

  3. Tarjoile rapean kanan ja salaatin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit