Reseptit

Harissalla maustettua kanaa ja porkkanahummusta

Valmis harissatahna pelastaa kiireisen kokkaajan. Et tarvitse muita mausteita!
  • 25 min
  • 4 hengelle

Ainekset

4
isoa kanan rintaleikettä nahalla
4 rkl
harissatahnaa (valmiina pienessä lasipurkissa) + 1 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
vaihtoehtoisesti voit hieroa lihaan maustetahnan, joka on tehty suolasta, savupaprikasta, valkosipulista, kanelista, juustokuminasta ja appelsiininkuoresta sekä -mehusta
3 rkl
oliiviöljyä

Hummus

4
porkkanaa
200 g
kypsiä kikherneitä (itse keitettyjä tai säilyke)
2 rkl
tahinia
1 rkl
sitruunamehua
suolaa
ripaus juustokuminaa

Valmistusohjeet

  1. Hiero maustetahna kanojen pintaan. Laita kanat nahkapuoli alaspäin pannulle ja paista nahka rapeaksi. Käännä ja jatka paistamista noin 10–15 minuuttia, kunnes kana on kypsä.
  2. Keitä porkkanat pehmeiksi ja pilko ne tehosekoittimeen hummuksen muiden aineiden kanssa.Sekoita sileäksi soseeksi.
  3. Tarjoile rapean kanan ja salaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää