Marengit

Herkulliset marengit voi valmistaa monta päivää etukäteen.
  • 135 min
  • 4 kappaletta

Ainekset

3
munanvalkuaista
hyppysellinen suolaa
1,5 dl
sokeria
kuningatarmakurahkaa
granaattiomena

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 125 asteeseen.
  2. Erottele munanvalkuaiset kulhoon. Katso, että yhtään keltuaista ei pääse joukkoon ja välineet ovat kuivia.
  3. Lisää valkuaisiin hyppysellinen suolaa ja vatkaa pehmeähuippuiseksi vaahdoksi.
  4. Lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. Marenkivaahto on valmista, kun se on kiiltävää ja kiinteää ja raaka kananmuna kuorineen pysyy sen pinnalla.
  5. Tee vaahdosta lusikalla neljä isoa marenkia leivinpaperille, huoneenlämpöiselle pellille.
  6. Laita marengit uuniin. Jätä lusikka uunin luukun väliin, jotta luukku jää hieman rakosilleen. Paista marenkeja kaksi tuntia, kunnes marenki tuntuu kevyeltä ja irtoaa helposti leivinpaperilta, mutta on pinnaltaan vaalea.
  7. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Valuta mehu pois. Sekoita siemenet rahkan joukkoon ja tarjoa marengin kanssa.
Marengit voi valmistaa monta päivää ennen tarjoamista.

Kommentit

    Näytä lisää