Pinaattipallerot - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pinaattipallerot

Georgialaiset pinaattipallerot saavat makua chilistä ja korianterista.

Koristele annokset granaattiomenan siemenillä.

3.11.2016 13:29
Määrä18 kappaletta
Valmistusaika50 min

Ainekset

  • 300 g

    pinaattia

  • 1

    sipuli

  • ½

    ruukku korianteria

  • ½

    ruukku persiljaa

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • 1

  • sitruunan mehua

  • ½

    oliiviöljyä

  • ½ tl

    suolaa

  • 1 tl

    chilirouhetta

  • 1,5 dl

    mantelijauhoa

  • granaattiomena koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele pinaatit ja kypsennä höyryttämällä tai keittämällä noin 10 minuuttia.

  2. Hienonna sipuli mahdollisimman hienoksi. Hienonna yrtit, nosta ne kulhoon ja murskaa joukkoon valkosipulit.

  3. Purista joukkoon sitruunan mehua, lisää oliiviöljy ja suola. Purista jäähtyneet pinaatit käsin kuiviksi ja nosta kulhoon muiden ainesten joukkoon.

  4. Soseuta kulhossa olevat ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

  5. Lisää kulhoon sipulit, chilimauste ja mantelijauho ja sekoita käsin tasaiseksi seokseksi. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi asettumaan.

  6. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Pyöritä seoksesta läpimitaltaan noin kolmen sentin palleroita. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka (enintään vuorokausi).

  7. Viimeistele annos granaattiomenan siemenillä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit