Mausteinen broileripata

Georgialaisittain maustettu broileripata valmistuu uunissa hauduttamalla.
  • 90 min
  • 4 hengelle

Ainekset

2
sipulia
2
paprikaa
1
varsisellerin oksa
3
valkosipulinkynttä
½
ruukku korianteria
½
punainen chili
oliiviöljyä
1 kg
pakkaus broilerin koipipaloja
valkopippuria myllystä
1 tl
suolaa
2 prk
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
3
laakerinlehteä

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Leikkaa sipulit, paprikat ja selleri pieniksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen kyljellä ja kuori ne.
  3. Hienonna korianteri ja puolikas chili (jos haluat olla varovaisempi tulisuuden kanssa, poista chilistä siemenet).
  4. Lorauta uunipadan pohjalle reilusti oliiviöljyä ja kuumenna. Ruskista koipipalat öljyssä, mausta suolalla (1/2 tl) ja valkopippurilla ja nosta ne sitten erilliselle astialle odottamaan.
  5. Nosta pannuun samaan öljyyn paprikat, sipulit ja selleri. Kuullota ja anna hieman ruskistua.
  6. Lisää pataan valkosipulit, korianteri ja chili. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Nosta koivet pataan, pyörittele niitä kasviksissa ja mausteissa.
  8. Avaa tomaattipurkit ja leikkaa tomaatit purkissa saksilla pieniksi. Kaada tomaatit pataan. Lisää laakerinlehdet.
  9. Laita kansi päälle ja nosta uuniin 60 minuutiksi.
Tarjoa pita- tai naan-leivän kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää