Mausteinen broileripata - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mausteinen broileripata

Georgialaisittain maustettu broileripata valmistuu uunissa hauduttamalla.

Tarjoile broileripata pita- tai naanleivän kanssa.

3.11.2016 13:25
Määrä4 hengelle
Valmistusaika90 min

Ainekset

  • 2

    sipulia

  • 2

    paprikaa

  • 1

    varsisellerin oksa

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • ½

    ruukku korianteria

  • ½

    punainen chili

  • oliiviöljyä

  • 1 kg

    pakkaus broilerin koipipaloja

  • valkopippuria myllystä

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 prk

    kokonaisia kuorittuja tomaatteja

  • 3

    laakerinlehteä

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

  2. Leikkaa sipulit, paprikat ja selleri pieniksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen kyljellä ja kuori ne.

  3. Hienonna korianteri ja puolikas chili (jos haluat olla varovaisempi tulisuuden kanssa, poista chilistä siemenet).

  4. Lorauta uunipadan pohjalle reilusti oliiviöljyä ja kuumenna. Ruskista koipipalat öljyssä, mausta suolalla (1/2 tl) ja valkopippurilla ja nosta ne sitten erilliselle astialle odottamaan.

  5. Nosta pannuun samaan öljyyn paprikat, sipulit ja selleri. Kuullota ja anna hieman ruskistua.

  6. Lisää pataan valkosipulit, korianteri ja chili. Mausta suolalla ja pippurilla.

  7. Nosta koivet pataan, pyörittele niitä kasviksissa ja mausteissa.

  8. Avaa tomaattipurkit ja leikkaa tomaatit purkissa saksilla pieniksi. Kaada tomaatit pataan. Lisää laakerinlehdet.

  9. Laita kansi päälle ja nosta uuniin 60 minuutiksi.

Tarjoa pita- tai naan-leivän kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit