Maa-artisokka-porovuoka

Syksyinen uuniruoka maistuu ulkoilulenkin jälkeen.
  • 80 min
  • 6 hengelle

Ainekset

500 g
maa-artisokkia
500 g
kiinteitä perunoita
150 g
pororouhetta (Lapin liha)
2 dl
kermaa
2 dl
lihalientä
2 tl
kuivattuja yrttejä
(½ dl kuivattua nokkosrouhetta halutessasi)
mustapippuria
2 dl
raastettua parmesaania tai muuta juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Siivuta maa-artisokat ja perunat ohuiksi siivuiksi mandoliinilla.
  2. Hienonna yrtit.
  3. Sekoita kerma ja lihaliemi, mausta mustapippurilla. Kokoa vuokaan vuorotellen perunasiivuja ja maa-artisokkasiivuja, ripottele väliin pororouhetta ja hienonnettuja yrttejä sekä halutessasi kuivattua nokkosrouhetta ja parmesaania.
  4. Kaada lopuksi päälle kerma-lihaliemi ja ripottele loput parmesaanista. Paista noin 45–50 minuuttia tai kunnes perunat ja maa-artisokat ovat pehmenneet. Tarjoile lisänä puolukoita.

Kommentit

    Näytä lisää