Maa-artisokka-porovuoka

Syksyinen uuniruoka maistuu ulkoilulenkin jälkeen.

Mandoliinilla ohuiksi siivutetut perunat ja maa-artisokat kypsyvät uunissa pehmeiksi.

31.10.2016 12:41
Määrä6 hengelle
Valmistusaika80 min

Ainekset

  • 500 g

    maa-artisokkia

  • 500 g

    kiinteitä perunoita

  • 150 g

    pororouhetta (Lapin liha)

  • 2 dl

    kermaa

  • 2 dl

    lihalientä

  • 2 tl

    kuivattuja yrttejä

  • (½ dl kuivattua nokkosrouhetta halutessasi)

  • mustapippuria

  • 2 dl

    raastettua parmesaania tai muuta juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Siivuta maa-artisokat ja perunat ohuiksi siivuiksi mandoliinilla.

  2. Hienonna yrtit.

  3. Sekoita kerma ja lihaliemi, mausta mustapippurilla. Kokoa vuokaan vuorotellen perunasiivuja ja maa-artisokkasiivuja, ripottele väliin pororouhetta ja hienonnettuja yrttejä sekä halutessasi kuivattua nokkosrouhetta ja parmesaania.

  4. Kaada lopuksi päälle kerma-lihaliemi ja ripottele loput parmesaanista. Paista noin 45–50 minuuttia tai kunnes perunat ja maa-artisokat ovat pehmenneet. Tarjoile lisänä puolukoita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit