Kalapuikot vaaleasta kalasta

Kalapuikot saavat rapean kuorrutuksen pankojauhoista.
  • 60 min
  • 4 hengelle

Ainekset

600 g
vaaleaa kalaa fileenä esim. haukea, seitiä tai turskaa
valkopippuria
suolaa
2 dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
2 dl
pankojauhoja

Yrttimuusi

500 g
perunamuusia
1
nippu persiljaa
1
sitruunan raastettu kuori

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kala pitkulaisiksi suikaleiksi. Hiero pintaan pippuria ja suolaa. Leivitä käyttämällä fileepalat ensin vehnäjauhossa, sitten kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pankojauhossa.
  2. Paista rapeaksi runsaassa öljyssä parin minuutin ajan molemmilta puolilta.
  3. Sekoita perunamuusin joukkoon mausteeksi hienonnettuja yrttejä ja vähän sitruunankuorta.

Kommentit

    Näytä lisää