Reseptit

Harissalohta ja sitruunabataattia

Mausteinen harissatahna tuo lohiruokaan vaihtelua.
  • 50 min
  • 4 hengelle

Ainekset

500 g
lohta palana
suolaa
2 rkl
harissaa (valmista maustetahnaa pienessä lasipurkissa, voit myös käyttää jotain chilitahnaa)
2
bataattia
1
sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
suolaa
3 rkl
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Hiero lohen pintaan suolaa. Anna maustua pöydällä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Pese bataatit ja pilko ne pitkulaisiksi suikaleiksi. Älä kuori. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Hiero bataatit suolalla ja sitruunankuorella. Nosta uunivuokaan ja paista aluksi noin 15–20 minuuttia.
  3. Hiero sillä aikaa lohen pintaan harissa ja pirskottele päälle sitruunamehu.
  4. Nosta lohi uuniin bataattien päälle ja jatka paistamista noin 15–20 minuuttia. Irrota lohi nahasta ja tarjoile bataattien kanssa. Voit halutessasi vielä nostaa tarjolle sitruunalohkoja ja yrttejä.

Kommentit

    Näytä lisää