Siskonmakkarapata

Siskonmakkaroista ihanaa kotiruokaa.

Siskonmakkarapallerot kypyvät hapankaalin kanssa meheväksi padaksi.

21.10.2016 11:02
Määrä4 hengelle
Valmistusaika90 min

Ainekset

  • 1

    iso purkki (n. 800 g) hapankaalia

  • 6

    perunaa, keitettynä

  • 1

    sipuli

  • 2 l

    lihalientä

  • 2

    persiljan oksaa

  • 1 tl

    kokonaisia mustapippureita

  • 400 g

    siskonmakkaraa

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valuta hapankaali, mutta säästä liemi. Kuutioi perunat ja leikkaa sipuli renkaiksi.

  2. Laita lihaliemi pataan ja lämmitä liedellä kiehuvaksi. Lisää hapankaali, perunat ja sipuli ja laske lämpöä niin, että liemi poreilee kevyesti. Lisää persiljan oksat ja pippurit ja tarkista liemen maku: sen pitäisi olla hapokasta ja suolaa tulisi olla sopivasti. Lisää tarvittaessa hapankaalin lientä ja suolaa oman maun mukaan.

  3. Purista siskonmakkara nokareina liemeen ja peitä pata kannella. Nosta uuniin 140 asteeseen hautumaan noin tunniksi.

  4. Ruoka on Sikke Sumarin valmistama ja ohje on Meri-Tuuli Lindströmin kirjasta Pataruokaa (Wsoy).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit