Chili-suklaakuppikakut

Suklaiset kuppikakut saavat chilin maun chili-tuorejuustosta.
  • 40 min
  • 18 kappaletta

Ainekset

200 g
voita
8 dl
vehnäjauhoja
4 tl
leivinjauhetta
1 dl
tummaa kaakaojauhoa
4 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
4
munaa
100 g
chilituorejuustoa (esim. Valion Viola)
1,5 dl
maitoa
(1/2 punainen chili ilman siemeniä, mikäli haluat tulisempaa)
200 g
chilituorejuustoa
400 g
maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 rkl
sitruunan mehua
3 dl
tomusokeria
1
chili koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Ota voi ajoissa pehmenemään. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Mittaa ja sekoita kuivat aineet valmiiksi omaan astiaan.
  3. Mittaa kulhoon sokerit ja pehmeä voi ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Lisää chilituorejuusto ja maito vatkaten. (Mikäli haluat kuppikakuista kunnolla tuliset, lisää taikinaan hienonnettu puolikas chili.)
  5. Kaada joukkoon kuivat aineet vähitellen, koko ajan vatkaten.
  6. Täytä muffinivuoat 2/3 ja laita uuniin 20–25 minuutiksi. Tarkista kypsyys puutikulla.
  7. Tee kuorrute sillä aikaa kun muffinit ovat uunissa. Sekoita tuorejuustot keskenään, tirauta joukkoon sitruunamehua.
  8. Lisää tomusokeri, mieluiten siivilän läpi, välillä sekoittaen.
  9. Laita kuorrute jääkaappiin odottamaan. Voit laittaa kuorrutteen jo valmiiksi pursotinpussiin, jos sellaista käytät.
  10. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä.
  11. Pursota kuorrutetta tai kuorruta lusikkaa apuna käyttäen. Koristele ohuella chilirenkaalla.

Kommentit

    Näytä lisää