Reseptit
Chili-suklaakuppikakut

Chili-suklaakuppikakut
Suklaiset kuppikakut saavat chilin maun chili-tuorejuustosta.
- 40 min
- 18 kappaletta
Ainekset
- 200 g
- voita
- 8 dl
- vehnäjauhoja
- 4 tl
- leivinjauhetta
- 1 dl
- tummaa kaakaojauhoa
- 4 dl
- sokeria
- 1 dl
- fariinisokeria
- 4
- munaa
- 100 g
- chilituorejuustoa (esim. Valion Viola)
- 1,5 dl
- maitoa
- (1/2 punainen chili ilman siemeniä, mikäli haluat tulisempaa)
- 200 g
- chilituorejuustoa
- 400 g
- maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
- 2 rkl
- sitruunan mehua
- 3 dl
- tomusokeria
- 1
- chili koristeluun
Valmistusohjeet
- Ota voi ajoissa pehmenemään. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Mittaa ja sekoita kuivat aineet valmiiksi omaan astiaan.
- Mittaa kulhoon sokerit ja pehmeä voi ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa tasaiseksi.
- Lisää chilituorejuusto ja maito vatkaten. (Mikäli haluat kuppikakuista kunnolla tuliset, lisää taikinaan hienonnettu puolikas chili.)
- Kaada joukkoon kuivat aineet vähitellen, koko ajan vatkaten.
- Täytä muffinivuoat 2/3 ja laita uuniin 20–25 minuutiksi. Tarkista kypsyys puutikulla.
- Tee kuorrute sillä aikaa kun muffinit ovat uunissa. Sekoita tuorejuustot keskenään, tirauta joukkoon sitruunamehua.
- Lisää tomusokeri, mieluiten siivilän läpi, välillä sekoittaen.
- Laita kuorrute jääkaappiin odottamaan. Voit laittaa kuorrutteen jo valmiiksi pursotinpussiin, jos sellaista käytät.
- Anna muffinien jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä.
- Pursota kuorrutetta tai kuorruta lusikkaa apuna käyttäen. Koristele ohuella chilirenkaalla.
Kommentit
Näytä lisää