Lohitartar - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohitartar

Rasvainen lohi saa kipakan maun chilistä.

20.10.2016 13:25
Määrä6 hengelle
Valmistusaika1444 min

Ainekset

  • 400 g

    lohta (valmiiksi nypittyä)

  • 1 tl

    suolaa

  • 1/2 tl

    sokeria

  • kurkkua

  • kevätsipulia

  • ½

    punainen chili

  • ½

    oranssi chili

  • ½

    vihreä chili

  • 1 tl

    oliiviöljyä

  • valkopippuria

  • 1

    lime

Valmistusohjeet

  1. Ripottele tarjoilua edellisenä päivänä lohifileen päälle sokeri ja suola tasaisesti ja laita jääkaappiin graavautumaan vähintään yön yli, mieluiten vuorokaudeksi, foliopaperiin käärittynä.

  2. Vähän ennen tarjoilua leikkaa 5–7 senttimetriä kurkkua pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kaksi kevätsipulin vartta rinkuloiksi. Puolita chilit, poista siemenet ja hienonna. Nosta chilit pieneen kulhoon ja lorauta sekaan oliiviöljyä.

  3. Poista lohifileestä nahka ja hienonna liha pieniksi kuutioiksi. Nosta hienonnettu lohi kulhoon, laita sekaan kurkut ja sipulit, ja mausta valkopippurilla maun mukaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

  4. Juuri ennen tarjoilua sekoita joukkoon puolet hienonnetuista chileistä ja jätä puolet tarjolle, jos joku kaipaa lisää tulisuutta.

  5. Tarjoa limeviipaleiden ja hapankorppujen kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit