Lohitartar

  • 1444 min
  • 6 hengelle

Ainekset

400 g
lohta (valmiiksi nypittyä)
1 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
kurkkua
kevätsipulia
½
punainen chili
½
oranssi chili
½
vihreä chili
1 tl
oliiviöljyä
valkopippuria
1
lime

Valmistusohjeet

  1. Ripottele tarjoilua edellisenä päivänä lohifileen päälle sokeri ja suola tasaisesti ja laita jääkaappiin graavautumaan vähintään yön yli, mieluiten vuorokaudeksi, foliopaperiin käärittynä.
  2. Vähän ennen tarjoilua leikkaa 5–7 senttimetriä kurkkua pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kaksi kevätsipulin vartta rinkuloiksi. Puolita chilit, poista siemenet ja hienonna. Nosta chilit pieneen kulhoon ja lorauta sekaan oliiviöljyä.
  3. Poista lohifileestä nahka ja hienonna liha pieniksi kuutioiksi. Nosta hienonnettu lohi kulhoon, laita sekaan kurkut ja sipulit, ja mausta valkopippurilla maun mukaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Juuri ennen tarjoilua sekoita joukkoon puolet hienonnetuista chileistä ja jätä puolet tarjolle, jos joku kaipaa lisää tulisuutta.
  5. Tarjoa limeviipaleiden ja hapankorppujen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää