Haukiwallenberg, muusia ja pähkinävoita

Hauki on ihana kotimainen kala, josta valmistuu monenlaisia herkkuja.
  • 60 min
  • 4 hengelle

Ainekset

600 g
ruodotonta haukifileetä
2 dl
kuohukermaa
2 tl
merisuolaa
ripaus jauhettua valkopippuria

Leivitykseen

2 dl
korppujauhoa

Paistamiseen

voita

Tarjoiluun

ruskistettua voita, perunamuusia ja herneitä

Valmistusohjeet

  1. Ei haittaa, vaikka haukifileessä olisi vähän ruotoja mukana, ne pehmenevät hyvin tehosekoittimessa. Paloittele fileet ja laita ne tehosekoittimeen. Laita kone päälle ja lisää kermaa ja mausteet pikkuhiljaa massan joukkoon. Älä ylivatkaa. Heti kun ainekset ovat sekoittuneet, pysäytä kone.
  2. Lusikoi massa pursotinpussiin ja nosta jääkaappiin. Valmistele lisukkeet valmiiksi.
  3. Laita korppujauhot laakeaan astiaan ja pursota pussista pihvin kokoisia kasoja korppujauhon päälle. Käännä ja taputtele varovasti massa pihveiksi.
  4. Paista voissa molemmin puolin väri pihvien pintaan ja nosta 200 asteeseen uuniin vielä noin 5–10 minuutiksi kypsymään. Tarjoile muusin, kuumennettujen herneiden ja ruskistetun voin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää