Reseptit

Sikke Sumarin kurpitsaletut

Makoisat kurpitsaletut tarjoillaan hunajaisten kurpitsakuutioiden kanssa.
  • 10 kappaletta

Ainekset

100 g
kurpitsapureeta (pilko kurpitsa, keitä tai höyrytä kypsäksi ja soseuta)
½
kypsä banaani
2
kananmunaa
2 rkl
ruskeaa ruokosokeria
200 g
maustamatonta jogurttia
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1 tl
jauhettua inkivääriäripaus suolaa
1 ½ tl
leivinjauhetta
100 g
vehnäjauhoja

Hunajaiset kurpitsakuutiot

100 g
kurpitsan maltoa sokeripalan kokoisina kuutioina
2 rkl
voita
½ tl
suolaa
1 - 2 rkl
juoksevaa hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Muussaa banaanin puolikas ja yhdistä se kurpitsapureeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon edelleen sekoittaen jogurtti ja öljy ja lopuksi mausteet.
  3. Lisää leivinjauhe jauhoihin ja kääntele jauhoseos taikinaan.
  4. Anna tekeytyä hetki ja paista sitten letuiksi voissa tai kookosöljyssä keskikuumalla pannulla reilu puoli desiä kerrallaan.
  5. Tarjoa hunajaisten kurpitsakuutioiden ja mintunlehtien kera.
  6. Valmista hunajaiset kurpitsakuutiot: Kuumenna voi pannulla vaahtoavaksi ja lisää sitten kurpitsakuutiot. Paista kunnes kuutiot ruskistuvat kauniisti kulmista, mausta ripauksella suolaa ja lisää sitten pannulle hunaja.
  7. Kypsennä vielä hetki hunajan kanssa. Varo polttamasta, hunaja palaa helposti.

Kommentit

    Näytä lisää