Siken bostonkakku

Siken bostonkakku viimeistellään pinjansiemenillä ja tomusokerilla.

Bostonpullassa on täytteessä hilloa.

30.9.2016 14:36
Määrä1 kappaletta

Ainekset

Taikina

  • 50 g

    voita

  • 2 dl

    maitoa

  • 25 g

    tuorehiivaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 1 rkl

    kardemummaa

  • ripaus suolaa (jos voi ei ole suolaista)

  • 6 dl

    vehnäjauhoja

Täyte

  • kirpeänmaukasta hilloa makusi mukaan

  • 4

    tuoretta luumua

Päälle

  • paahdettuja pinjansiemeniä

  • tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi ja lisää siihen maito. Näin saat sopivan lämpimän taikinanesteen.

  2. Murenna hiiva kulhoon ja kaada siihen myös voi-maitoseos. Lisää seokseen sokeri, kardemumma ja suola sekä lähes kaikki jauhot.

  3. Vaivaa taikina nopeasti kimmoisaksi ja lisää loput jauhot, jos niitä tarvitaan.

  4. Anna taikinan kohota tunnin verran ja kaulitse se sitten noin puolen sentin paksuiseksi levyksi, jolle levität valitsemaasi hilloa.

  5. Kääri taikina rullaksi ja leikkaa se seitsemään osaan. Täytä osasilla 25 senttinen rengasvuoka väljästi. Anna pullan kohota vielä puolisen tuntia ja voitele sitten pinta kananmunalla.

  6. Puolita luumut, poista niistä kivi ja pistä jokaisen rullan keskelle yksi puolikas. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja ripottele ne kakun pinnalle.

  7. Paista uunissa 175 asteessa kunnes kakun pinta on kauniin kullanruskea ja rapea eli noin 30 minuuttia.

  8. Viimeistele tomusokerilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit