Omena-puolukkapiirakka toffeekuorrutteella

Täydellinen sadonkorjuun piirakka.
  • 60 min
  • 8 hengelle

Ainekset

150 g
voita
2 dl
kermaa
0,5 dl
siirappia
1,5 dl
valkoista sokeria
0,5 dl
kookospalmusokeria
2,5 dl
kauraryynejä
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
4-6
hapahkoa omenaa
1 dl
puolukoita
2 rkl
kanelia

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää voihin kerma ja siirappi.
  2. Yhdistä toisessa astiassa kuivat aineet. Säästä kaneli loppuun. Yhdistä kuivat aineet voiseokseen.
  3. Leikkaa omenat lohkoiksi ja poista siemenkodat. Voit myös kuoria ne jos haluat, mutta kuoret eivät haittaa, vaan lisäävät makua. Ne pehmenevät kyllä uunissa.
  4. Lado omenalohkot piirakkavuoan pohjalle sekalaiseen järjestykseen. Ripottele päälle puolukat. Ripottele päälle vielä kanelia.
  5. Lisää täyte omenalohkojen ja puolukoiden päälle.
  6. Paista 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja vielä noin 10 minuuttia grillivastuksen alla tai uunin ylälämmöllä.
  7. Anna jäähtyä vähän ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää