Sadonkorjuun peruna-savukalasalaatti

Kantarellit sopivat ruokaisaan salaattiin. Ne ovat pikapikkelöity kirpeässä liemessä.
  • 25 min
  • 4 hengelle

Ainekset

1 kg
pieniä perunoita keitettynä ja jäähdytettynä
1
nippu retiisejä
2
kevätsipulinippua
2
maustekurkkua
2 rkl
kapriksia

Lisäksi

1 l
kantarelleja
1 dl
omena-hunajaviinietikkaa
2 dl
vettä
1 tl
yrttisuolaa
300 g
savusiikaa

Kastike

1
greippimehu
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
öljyä
1 tl
hunajasinappia
yrttejä
  1. Pikapikkelöi kantarellit. Kiehauta etikka, vesi ja suola. Laita joukkoon kantarellit ja anna kiehahtaa parin sekunnin ajan. Siivilöi ja lisää salaattiin lämpiminä.
  2. Keitä perunat ajoissa. Leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi.
  3. Puolita retiisit ja pilko kurkut. Yhdistä aineet. Sekoita kastikkeen ainekset ja pirskottele salaatin päälle.

Kommentit

    Näytä lisää