Lämmin kukkakaali-kurkkusalaatti

Lämmin vegesalaatti maistuu iltaruokana.
  • 60 min
  • 4 hengelle

Ainekset

2 dl
keitettyjä punaisia tai keltaisia linssejä
(keitä itse tai osta kypsiä säilykelinssejä)
1
pienehkö kukkakaali
2
kesäsipulia naatteineen
3
avomaankurkkua
noin 1 litra
herneenpalkoja (2 ½ dl herneitä)
½ dl
tuoretta, hienonnettua minttua tai thaibasilikaa
150 g
kotijuustoa

Valmistusohjeet

  1. Keitä linssit etukäteen kypsiksi ja lisää ne salaattiin lopuksi.
  2. Pilko kukkakaali suupaloiksi, pilko myös suojalehdet ja kantaosa. Leikkaa sipulit neljään osaan ja hienonna varret. Leikkaa avomaankurkut pituussuunnassa neljään osaan. Nosta kukkakaalin palat, sipulit ja kurkku 230-asteiseen uuniin 30 minuutiksi paahtumaan. Voit myös grillata kaikki raaka-aineet.
  3. Irrota herneenpaloista herneet. Hienonna yrtit ja murusta kotijuusto. Yhdistä kaikki aineet salaatiksi, syö sellaisenaan tai tarjoile lisänä grillilihaa.

Kommentit

    Näytä lisää