Lämmin kukkakaali-kurkkusalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lämmin kukkakaali-kurkkusalaatti

Lämmin vegesalaatti maistuu iltaruokana.

Grillattu avomaankurkku sopii ruokaisaan salaattiin.­

22.8.2016 14:34
Määrä4 hengelle
Valmistusaika60 min

Ainekset

  • 2 dl

    keitettyjä punaisia tai keltaisia linssejä

  • (keitä itse tai osta kypsiä säilykelinssejä)

  • 1

    pienehkö kukkakaali

  • 2

    kesäsipulia naatteineen

  • 3

    avomaankurkkua

  • noin 1 litra

    herneenpalkoja (2 ½ dl herneitä)

  • ½ dl

    tuoretta, hienonnettua minttua tai thaibasilikaa

  • 150 g

    kotijuustoa

Valmistusohjeet

  1. Keitä linssit etukäteen kypsiksi ja lisää ne salaattiin lopuksi.

  2. Pilko kukkakaali suupaloiksi, pilko myös suojalehdet ja kantaosa. Leikkaa sipulit neljään osaan ja hienonna varret. Leikkaa avomaankurkut pituussuunnassa neljään osaan. Nosta kukkakaalin palat, sipulit ja kurkku 230-asteiseen uuniin 30 minuutiksi paahtumaan. Voit myös grillata kaikki raaka-aineet.

  3. Irrota herneenpaloista herneet. Hienonna yrtit ja murusta kotijuusto. Yhdistä kaikki aineet salaatiksi, syö sellaisenaan tai tarjoile lisänä grillilihaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit