Ruskistettua voita ja matjessilliä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Ruskistettua voita ja matjessilliä

Ruskistettu voi on tämän peruna-annoksen salaisuus.

Kaprikset tuovat oivallisen säväyksen tähän peruna-silliruokaan.­

12.8.2016 12:31
Määrä4 hengelle
Valmistusaika25 min

Ainekset

  • 3

    keitettyä ja kuorittua perunaa

  • 2

    keitettyä kananmunaa

  • ½ dl

    kapriksia

  • 1

    pieni punasipuli

  • 100 g

    voita

  • ½

    nippua tilliä

  • 2

    matjessillifileetä

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa perunat ja munat suupaloiksi. Huuhtele kaprikset kylmällä vedellä. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Hienonna tilli. Leikkaa sillifileet suupaloiksi.

  2. Ruskista voita pyöritellen sitä kattilassa kunnes se sulaa ja kuumenee. Kun voin väri alkaa muuttua kullanruskeaksi, tunnet nenässäsi pähkinäisen tuoksun ja vaahto pinnalla vähenee, kaada voi nopeasti pois kattilasta. Se palaa hetkessä ruskistumisen jälkeen.

  3. Lisää silli, perunat, sipulit, kananmuna ja kaprikset tarjoiluvadille, valele ruskistettu voi mausteeksi ja viimeistele herkku tillillä ja mustapippurilla.

  4. Tarjoa saaristolaisleivän kera.

  5. Alkuperäinen ohje kirjasta: Smör, kärna, bryna, baka / Johan Hedberg

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit