Ruskistettua voita ja matjessilliä

Ruskistettu voi on tämän peruna-annoksen salaisuus.
  • 25 min
  • 4 hengelle

Ainekset

3
keitettyä ja kuorittua perunaa
2
keitettyä kananmunaa
½ dl
kapriksia
1
pieni punasipuli
100 g
voita
½
nippua tilliä
2
matjessillifileetä
mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa perunat ja munat suupaloiksi. Huuhtele kaprikset kylmällä vedellä. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Hienonna tilli. Leikkaa sillifileet suupaloiksi.
  2. Ruskista voita pyöritellen sitä kattilassa kunnes se sulaa ja kuumenee. Kun voin väri alkaa muuttua kullanruskeaksi, tunnet nenässäsi pähkinäisen tuoksun ja vaahto pinnalla vähenee, kaada voi nopeasti pois kattilasta. Se palaa hetkessä ruskistumisen jälkeen.
  3. Lisää silli, perunat, sipulit, kananmuna ja kaprikset tarjoiluvadille, valele ruskistettu voi mausteeksi ja viimeistele herkku tillillä ja mustapippurilla.
  4. Tarjoa saaristolaisleivän kera.
  5. Alkuperäinen ohje kirjasta: Smör, kärna, bryna, baka / Johan Hedberg

Kommentit

    Näytä lisää