Yrttinen kotijuusto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Yrttinen kotijuusto

Tuoreet yrtit sopivat miedon kotijuuston seuraan.­

11.8.2016 14:57
Määrä1 kappaletta

Ainekset

  • 0,5 l

    talouspiimää

  • 2

    kananmunaa

  • 2 l

    täysmaitoa

  • 1,5 tl

    suolaa

  • n. ½ dl

    timjamia, ruohosipulia, rakuunaa hienonnettuna

  • mustapippuria

  • juustomuotti tai siivilä

  • harsokangasta

Valmistusaika

  1. Tee juusto vuorokausi ennen tarjoilua. Ota piimä jääkaapista lämpimään edellisenä päivänä. Lämmin, hieman happamoitunut piimä muodostaa enemmän juustomassaa, mutta tämä vaihe ei ole pakollinen juuston onnistumiseksi.

  2. Vatkaa piimä ja munat kevyesti yhteen ja mausta suolalla.

  3. Keitä maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Vispaa välillä, ettei maito tartu pohjaan tai käytä pohjaanpalamatonta Kiehu-maitoa.

  4. Laita liesi pienemmälle ja kaada piimäseos varovasti maidon sekaan. Älä sekoita. Anna seoksen olla kiehumispisteessä, kunnes juusto saostuu pinnalle ja alle jäävä neste on heramaisen kirkasta, eikä pinnalle enää keräänny lisää juustoainesta (reilu 5 minuuttia).

  5. Ota juustomassa kattilasta reikäkauhalla kulhoon ja sekoita joukkoon yrtit ja mustapippuri.

  6. Kaada juustomassa kulhosta kangasharsolla vuorattuun juustomuottiin. Muotiksi kelpaa puinen juustomuotti tai tavallinen siivilä.

  7. Aseta muotin päälle siihen tarkoitettu paino tai vaikka kahvilautanen. Pääasia on harso ja että juuston nesteet pääsevät valumaan pois. Anna juuston valua yön yli jääkaapissa.

  8. Kaada valunut, tiivis juusto tarjoiluastialle ja koristele yrteillä. Juusto säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit